Audi A8 czy BMW 7?

24 Maj 2010, 20:59

Witam. Planuję kupić auto w przedziale cenowym 60-80 tysięcy. Właściwie, co już zaznaczyłem w temacie wybór okrojony został tylko do dwóch aut. I tutaj mam dylemat... Audi A8 w tej cenie mogę wyhaczyć z roczników 2002-2004, natomiast BMW 7 już nieco młodsze, jednak jak wiadomo wiek nie jest najważniejszy. Furka musi być w dieselu, co najmniej 3 litry (są w ogóle mniejsze silniki? ; > ). Na co zwracam uwagę - moc, im większa, tym lepiej. Ekonomiczność, przyjemność z jazdy... Dodam, że mam 19 lat, nie chciałbym wyglądać śmiesznie w A8.

I pytanie - od kiedy/w jakich modelach montowany jest wielki grill w a8? Niektóre starsze modele mają nowy, wielki, a inne nowsze stary... A chciałbym oczywiście kupić grubasa ;]

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, na wakacje chciałbym mieć już furę na podwórku ;)
Kamillo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...