Audi A8 PILNE - Auto nie chce zapalić

20 Lut 2012, 00:18

Witam
Mam problem z Audi A8, D2 95r.
Auto nie chce zapalić, kiedy wkladam kluczyk do stacyjki próbuje zapalić i nie chce. Świeci się kontrolka ABS na czerwono i mruga. Słyszałem, że moze nie byc plynu hamulcowego albo zuzyte klocki czy to moze byc mozliwe, ze od tego.
Nie wiem co robic prosze o szybką odpowiedz.
Robert2300
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1988
Auto: Audi A8, D2
  • 20 Lut 2012, 23:21

Ta kontrolka ABS raczej nie ma nic do tego, krecisz rozrusznikiem to i pompa od ABS kreci.

Na 100% nie sa to klocki ani plyn.

Sprawdz pierw czy masz iskre. innym kluczykiem mozesz tez sprobowac, moze sie rozkodowal ci kluczyk i immo sie nie wylacza.
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI

22 Lut 2012, 15:58

Dzięki, okazało się, że nie ma benzyny ; / Dziwne, bo pokazywało 40km. Niemożliwe, ale dolałem benzyny i jest ok.
    Robert2300
    Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1988
    Auto: Audi A8, D2
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Ford Sierra - samochód do driftu
      Sierra to model dobrze znany fanom motorsportu. Rajdówki oparte na tym aucie na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku szalały na odcinkach specjalnych Rajdowych Mistrzostw Świata. A w Polsce kojarzymy ten samochód ...