Audi Allroad - wymiana żarników>xenon

03 Kwi 2008, 09:35

Mam problem z wymianą żarówek w przednich reflektorach.
Może ktoś już to robił i wie czy trzeba wyciągać całe lampy a jeśli tak to w jaki sposób.Czytałem też że trzeba zdejmować cały przedni zderzak.
Audi Allroad 2.7 Biturbo
4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Centralna Polska
  • 03 Kwi 2008, 21:13

niestety ale raczej musisz rozebrac cał zderzak bo lampy beda tam zamocowane a od strony silnka nie da sie wsadzic reki zeby je wymienic ale raczej sam tego nie zrobisz pozdrawiam
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

03 Kwi 2008, 23:12

Nie wiem jak w dokładnie jest w Audi A6 Allroad ale w mojej A4 żeby wymienić żarówkę trzeba zdjąć lampę ale generalnie robi się to dosyć szybko odkręcasz cztery śrubki mocujące reflektor i wyciągasz całą lampę do przodu u ciebie może być podobnie...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

04 Kwi 2008, 06:28

Już po problemie.W serwisie chcieli mnie skasować na 300,-.
    W serwisie Fiat-a,który jest w pobliżu bezradnie rozkładali ręce nie wiedząc jak się do tego zabrać,chcieli rozbierać pół samochodu!!!.
    Po odkręceniu paru elementów da się wyciągnąć i wymienić żarówki bez odkręcania reflektorów czy zderzaka.Jest cholernie ciasno,ale mnie się udało.
    Audi Allroad 2.7 Biturbo
    4x4
    Nowicjusz

Miejscowość: Centralna Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
      Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...