Audi Allroad - wymiana żarników>xenon

03 Kwi 2008, 09:35

Mam problem z wymianą żarówek w przednich reflektorach.
Może ktoś już to robił i wie czy trzeba wyciągać całe lampy a jeśli tak to w jaki sposób.Czytałem też że trzeba zdejmować cały przedni zderzak.
Audi Allroad 2.7 Biturbo
4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Centralna Polska
  • 03 Kwi 2008, 21:13

niestety ale raczej musisz rozebrac cał zderzak bo lampy beda tam zamocowane a od strony silnka nie da sie wsadzic reki zeby je wymienic ale raczej sam tego nie zrobisz pozdrawiam
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

03 Kwi 2008, 23:12

Nie wiem jak w dokładnie jest w Audi A6 Allroad ale w mojej A4 żeby wymienić żarówkę trzeba zdjąć lampę ale generalnie robi się to dosyć szybko odkręcasz cztery śrubki mocujące reflektor i wyciągasz całą lampę do przodu u ciebie może być podobnie...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

04 Kwi 2008, 06:28

Już po problemie.W serwisie chcieli mnie skasować na 300,-.
    W serwisie Fiat-a,który jest w pobliżu bezradnie rozkładali ręce nie wiedząc jak się do tego zabrać,chcieli rozbierać pół samochodu!!!.
    Po odkręceniu paru elementów da się wyciągnąć i wymienić żarówki bez odkręcania reflektorów czy zderzaka.Jest cholernie ciasno,ale mnie się udało.
    Audi Allroad 2.7 Biturbo
    4x4
    Nowicjusz

Miejscowość: Centralna Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 z instalacją LPG BRC Sequent 24.11
      Hyundai i20 z instalacją gazową utrzymuje 5-letnią potrójną gwarancję bez limitu kilometrów. Hyundai Motor Poland wprowadził do sprzedaży model i20 z instalacją LPG. Samochód z napędem na gaz dostępny ...