Audi b3 80 1.8B 1991r

26 Sty 2010, 13:30

Witam. Mam problem z moją audicą b3 80 1.8B 1991r. na prostym gaźniku. Problem polega na tym, że samochód w ostatnich dniach odpala normalnie jednak strasznie szybko gaśnie po przejechaniu niewielkiej odległości, dopiero po 20km gdy kilkakrotnie zgasnie wszystko jest w normie. Dodam iż wszytskei węże w samochodzie są gorące/ ciepłe na początku a ta idące do chłodnicy są zimne dopiero po jakims czasie stają sie ciepłe. W czym tkwi problem?
Sake
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • 26 Sty 2010, 14:10

Spróbuj wlać do paliwa środek wiążący wodę,masz problem z układem paliwowym,dopływ paliwa nie jest wydajny w momencie rozgrzewania silnika a jak wiadomo wtedy zapotrzebowanie na paliwo jest największe,być może woda w układzie paliwowym gdzieś zamarzła,sprawdź też filtr paliwa..
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

26 Sty 2010, 17:52

Teraz bardziej sprecyzuje otóż rano nei grzeje mi CENTRALKA węże do chłodnicy po kilku minutach są ciepłe a do CENTRALKI nadl zimne (oczywiście na postoju przy odpalonym samochodzie) tak jakby nie trzymał teromostat, czujnik temperatury jest sprawny, wymieniłem w pompie wody termostat, wydaje mi się że jest jakis problem z odpowietrzaniem poniewaz wąż który idzie od pompy wody który dochodzi do rurki metalowej która natomiast dochodzi do bloku coś w niej strzela. Po odkręceniu opaski na tej metalowej rurce i wężu wychodzi powietrze, po odpowietrzeniu pompy wody rurka metalowa robi sie gorąca i zaczyna centralka grzac i węże do niej idące robią sie ciepłe. Po jakimś czasie ten sam problem sie pojawia z tym strzelaniem w wężu od pompy wody. Myśle że teraz bardziej sprecyzowalem moj problem. Wiec prosze o odpowiedzi.
    Sake
    Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

26 Sty 2010, 18:17

Praktycznie sam sobie odpowiedziałeś na ten problem - odpowietrz dokładnie układ i będzie Ok.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002