Audi b4 1.9 tdi 93rok automat brak mocy przyspieszenia

01 Maj 2018, 11:40

Witam mam problem z Audi jak w temacie nie ma praktycznie mocy nie chce się rozpędzac jedzie jak muł jeśli dam więcej gazu obroty idą do 3 tys a samochód nie chce jechać przerzucić biegu jeśli biorę na bieg neutralny i wrzucę D i dam gazu samochód powoli się rozpędzi. Dodam że w trasie czasem coś się odwiesi i samochód ma kopyto pełna moc po ponownym uruchomieniu dalej muł . Wczoraj została nawet wymieniona turbina i dalej to samo

Proszę o pomoc bo już sam nie mam pojęcia co może być przyczyna
Lechomiecho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 05 2007
Auto: Audi b4
Silnik: 1.9 tdi 90 km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1993
  • 02 Maj 2018, 08:23

Lechomiecho napisał(a):nie ma praktycznie mocy nie chce się rozpędzac jedzie jak muł jeśli dam więcej gazu obroty idą do 3 tys a samochód nie chce jechać przerzucić biegu
    Wygląda to na problem ze skrzynią automatyczną. Z tego co wiem masz tam 4 - biegowy automat. Próbowałeś wrzucać np. przełożenie na skrzyni 2 i tak jechać? Na zapiętym drugim biegu jak dodajesz gazu to tez obroty rosną i samochód nie przyspiesza?
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
      Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...
      Samochody ciężarowe kontra osobowe - kolizje i wypadki
      W 2018 r. w wypadkach z udziałem samochodu ciężarowego o masie powyżej 3,5 t w Unii Europejskiej zginęło 3310 osób. Połowa ofiar takich zdarzeń to osoby podróżujące autami osobowymi(1), dlatego kierowcy tych ...