AUDI B4 1,9tdi kręci rozrusznik ale silnik nie zaskakuje.

17 Lut 2012, 20:47

Witam tak jak w temacie .Jeżdziłam samochodem 4 lata i był nie zawodny nawet przy -30 stopniach mnie nie zawiódł.Ale ostatnio mimo że jeżdziłam 2 godz wcześniej do sklepu a było wtedy -25 odpaliłam zero problemu zaraz zaskoczył i dosłownie po 2-3 min zgasł i amen.Podpiełam pod akumulator sąsiada i zero zagadania.Rozrusznik kręcił a silnik nic.Widziałam że podczas kręcenia w przewodzie od pompy paliwa pojawiły się pęcherzyki powietrza a po wyłączeniu kluczykami powietrze moment cofało się do pompki.Garazowałam auto kilka dni bo myślałam że paliwo przymarzło.
Co to może być-akumulator nowy ,świece też,o filtrze paliwa nie wspomnę.Nie chce gadać ze mną nic a nic.
galka77
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 01 1999
Auto: AUDI B4 1,9 TDI

18 Lut 2012, 10:23

Chyba masz zapowietrzoną pompę paliwa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lut 2012, 15:17

może być zapowietrzony
może być tez filter znów zapchany...nieszkodzi że był wymieniany
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...