Wiesz,ciężko jest powiedzieć co w danym samochodzie będzie siedziało.
1.8t na pewno będzie dużo lepiej jechało od 2.0 150km w BMW e46,natomiast z kolei R6 w BMW ma dużo lepszą kulturę pracy,
Diesel 1.9 150km? odpuść... Dużo pali i awarie które kosztują naprawdę dużo też mogą się wydarzyć.
Golf moim zdaniem nie warty wydanych nawet 11k.
Jak diesel to najlepiej 1.9tdi 110km jeszcze bez pompowtrysków małe spalanie,5.5l/100km jeśli jedziesz nawet prędkością 140km/h do tego ma bardzo fajny moment obrotowy czego nie można powiedzieć o żadnym z benzyniaków które podałeś i ogólnie większości.
Benzyne trzeba bardzo wysoko kręcić,mnie to osobiście coraz bardziej denerwuje a dieslem lekko muskasz gaz i po prostu jedziesz,natomiast masz za to bardzo nieprzyjemny terkot czyt."wspaniały" i niezapomniany dźwięk 1.9tdi
.
Pamiętaj też,że jeśli zainstalujesz gaz będziesz po pewnym czasie czuł lekki spadek mocy,ale to zależy też od tankowanego gazu i gazownika,nie ma się co oszukiwać że samochód na benzynie idzie znacznie lepiej od gazowanego za to możesz go wyżej kręcić bo nie będzie Ci szkoda tak na paliwo
.
Tak jak mike napisał,Audi A6 nie jest tanie w utrzymaniu mój kolega ma w naprawdę dobrym stanie a mimo wszystko z tego co się dowiadywałem jest nawet bym powiedział drogie on ma wersje 1.8t 150km na automacie w salonowym gazie.