Witam. Mam nadzieje ze pomozecie mi wybrac najlepsze autko dostepne na rynku do okolo 20tys zl
wczesniej jezdzilem audi A4 1.6, ostatnio Audi A4 1.8T Quattro ale niestety, mialem mala stluczke i samochod idzie do kasacji.
Za pieniazki z ubezpieczenia + troche tego ile udalo mi sie odlozyc chce kupic cos co starczy mi na pare lat.
Pierwsze audi 1.6 bylo nieporozumieniem, ani to ekonomiczne ani zrywne. nastepne 1.8TQ palilo 1-2L PB wiecej a komfort i przyjemnosc z jazdy byla o niebo lepsza. W dodatku autko bylo zagazowane i nieodczuwalem szczegolnie utraty mocy przy takim rozwiazaniu.
Szukam teraz nowego autka, audi juz sprawdzilem, bardzo sobie chwale, ale mysle ze czas juz na zmiane. W tej chwili szukam autka najchetniej z napedem RWD lub
4x4 ( chociaz bardziej chcialbym rwd
wiec teraz mam maly dylemat pomiedzy BMW 318IS a Lexus is200. Lub ewentualnie passat 1.8T z napedem 4motion
Najbardziej z tych aut jestem za lexusem. Malo sie widzi tego na naszych drogach, dowiedzialem sie ze dobrze sie prowadzi, osiagi rowniez niczego sobie, i przedewszystkim malo awaryjny. Ale nie wiem jak znosi gaz? Mial ktos doswiadczenie w tym zakresie?
Boje sie kupowac bmw, choc to sprawdzona marka, ze wzgledu na to ze jezdzi tego troche na naszych drogach i jak widzi sie taka 318 od razu na mysl przychodzi ze za kierownica siedzi szczeniak, szpaner, ktory dopiero zrobil prawko zeby z piskiem opon ruszyc ze swiatel. ( nie urazajac nikogo oczywiscie, sa to moje osobiste odczucia )
A moze moglby mi ktos poleciec cos godnego uwagi?
pozdrawiam, v1ck