Audi czy BMW

01 Cze 2014, 11:07

Witam. Swoje poszukiwania zamknąłem w tych dwóch markach i chciałbym abyście teraz mi pomogli powiedzieć, w którym aucie co szybciej pada lub non stop, rdzewieje gorzej itd. W Audi myślę nad silnikiem 4.2 FSI, gdyż czytałem ,że w 3.2 FSI strasznie szybko pada tam rozrząd jak auto ma przerwy i ogólnie to jest jakiś błąd fabryczny a nie chce płacić 11k za cały rozrząd jak inni ludzie, których komentarze czytałem. 4.2 FSI jest podobno na łańcuchu, nie na pasku i o tyle jest tańsza robota, że ten łańcuch chyba trzeba tylko napiąć i tyle, nie znam dokładnych szczegółów. Czy jest szansa na znalezienie dobrego Audi A6 z silnikiem 4.2 FSI do 40 tysięcy?
Teraz BMW, w nim chciałbym silnik powyżej 3.0 Benzyny ale też ciężko znaleźć ładny i dobry samochód do 40 tysięcy, moglibyście powiedzieć ewentualne problemy silników benzynowych 3.0 w górę w BMW? Także ogólnych problemów tego samochodu

Będę wdzięczny, gdyż naprawdę nie wiem co mam wybrać, teraz chodzi tylko o awaryjność.
Vertek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 01 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.6 16V 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Cze 2014, 11:34

poczytaj o kosztach serwisu tych fsi, sa bardzo wysokie, podobno te silniki sa wrazliwe na jakosc paliwa. bmw bedzie lepszym wyborem, wszystkie silniki sa ok i nie maja wielkich wad.. do tego tyl naped i prowadzenie na korzysc bmw. ja mam w swoim e60 3.0 258km, zrobilem przez kilka miesiecy ponad 12kkm i z silnikiem nic sie nie dzieje. wkurzają pierdoly typu elektryka, ale ogólnie jest ok. e60 jest bardzo zaawansowane technicznie i sam przy tym aucie nic nie naprawisz..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

01 Cze 2014, 12:19

A jaka jest szansa na znalezienie fajnej BMW do 40 tysięcy z silnikiem benzynowym 3.0? Twoja jest pewnie 2005 rocznik lekko w górę, możesz powiedzieć kiedy kupowałeś i za jaką cenę?

Z tego co patrzę na allegro to nie łatwo będzie znaleźć taką BMW, wszystko 2003-2004 roczniki :/
Vertek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 01 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.6 16V 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1997

01 Cze 2014, 21:07

moja jest '08, ciezko mi powiedziec ile taka powinna kosztować, ja kupilem pod koniec grudnia i dalem 50k, auto pewne od znajomego, a po tygodniu wlozylem w nie 5tys.. zalezy jak trafisz. na pewno jak bedziesz kupowal, to warto wydac te pare stowek na dokladny przeglad auta.. tylko w tak nowoczesnym aucie naladowanym elektronika nigdy nic noe wiadomo, i konkretny zapas gotowki trzeba miec..jesli nie masz dodatkowych 15-20tys - odpusc to auto, jak i Audi z fsi.. bo sie przerazisz jak cos padnie, nawet pierdola :ok:
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

02 Cze 2014, 19:41

Pomijam kwestie silnikowe gdzie to właśnie BMW wypada zdecydowanie lepiej,to też wygląd ma znaczenie,kwestia gustu ale mi zdecydowanie bardziej podoba się BMW wiec polecam się nad nim zastanowić.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...