Audi - jaki silnik diesla wybrać?

07 Maj 2014, 23:14

Audi ma beznadziejne plastiki, wiec Hyu nie stoi tu na przegranej pozycji.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Maj 2014, 08:36

Jak jest się fanem marki to argumenty "przeciw" trafiają trudniej do człowieka.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Maj 2014, 08:53

Panowie a co powiecie na to ?

[link do mobile.de wygasł]
maxiu81
Nowicjusz

Auto: vw

08 Maj 2014, 11:38

Jak się boich kosztów serwisu i jeździsz trasy jakie jeździsz, to daj sobie z używkami z Niemiec z dieslami i skocz do salonów, bo jest dużo fajnych aut w Twoim budżecie. Co Ci da znaczek na masce?
Mercedes wygląda ok i ma lepsze silniki od Audi. Daj sobie wytłumaczyć, że benzyna będzie lepsza dla Ciebie. Nikt rozumny nie kupuje diesla na krótkie odcinki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Maj 2014, 12:53

Z tego co wnioskuję po komentarzach, to diesle mają jeździć tylko i wyłącznie trasy ?
A wszyscy którzy jeżdżą do pracy itp mają mieć auta w benzynie...jakoś nie ciężko mi uwierzyć.
Mieszkam w Niemczech od dawna, a do pracy nie jeżdżę przez wiochy, więc mam gdzie przegonić samochód.
Czego sie tak bornicie tych diesli.Ja rozumiem że na krótkie trasy dobrze mieć auto w benzynie.Mam drugie takie - Fiesta 1,25 i czasami tym jadę do pracy....robi to wir w baku niesamowity.Pali dużo jak na taki maly silnik !
Tak jak mówiłem do pracy mam 30km w jedna stronę i dziennie zdołam zrobić kolo 80km nie licząc weekendów.
maxiu81
Nowicjusz

08 Maj 2014, 13:45

no to wychodzi już 30tys. rocznie
no jak wolisz ale nie nastawiaj się, że nowoczesne diesle są trwałe, bo to jest zgubne
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...

08 Maj 2014, 15:01

Nie ma auta na świecie które się nie psuje - w każdym się coś psuje.
Myślę że większość zależy od utrzymania pojazdu.Jak dbasz Tak masz.
...i nie chodzi mi tu o żadne znaczki na maskach tylko o auto które ma mi się podobać, jeździć i być praktyczne.
Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.
Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
maxiu81
Nowicjusz

08 Maj 2014, 15:42

maxiu81 napisał(a):Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.
Bo tak jest :!:
maxiu81 napisał(a):i nie chodzi mi tu o żadne znaczki na maskach tylko o auto które ma mi się podobać, jeździć i być praktyczne.
Wygląd to kwestia gustu, jeździć Audi będzie (na lawecie do warsztatu), a jak będzie na lawecie jeździć to chyba praktyczne nie będzie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Maj 2014, 15:56

maxiu81 napisał(a):Niech mi nikt nie wmawia ze Koreańce czy Japońce są lepsze pod każdym względem od naszych europejskich aut, bo to się chyba mija z celem.

każde auto ma zalety i wady ale ostateczny rozrachunek w przypadku nowszych konstrukcji i w dobie downsinzingu stosowanego przez europejskich producentów nie wiadomo po co przypada na korzyść azjatów
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Maj 2014, 16:01

Ale to jest prawda koreańce czy japońce są lepsze od naszych europejskich aut pod prawie każdym względem a szczególnie pod względem bezawaryjności i stylistyka jest też calkiem niezła.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

12 Maj 2014, 05:46

Nie warto od razu zarzucać pomysłu lpg. Dobry fachowiec doradzi i zaplanuje całą instalację. Mój brat zakładał lpg w alltop w Warszawie i jest bardzo zadowolony.
maga2000
Nowicjusz

Auto: frod focus

12 Maj 2014, 10:50

maxiu81 napisał(a):Nie ma auta na świecie które się nie psuje - w każdym się coś psuje.
Myślę że większość zależy od utrzymania pojazdu.Jak dbasz Tak masz.

Te dwa zdania są często wypowiadane przez właściceli badziewnych aut...
niby wszystko się psuje tylko chodzi o częstotliwośc tego psucia...
A co do dbania to też chyba myślisz o serwisie więc przeczytaj dokładnie jakie są zalecenia serwisowe np: wieśwagenowego 3,0 tdi a później stwierdzisz czy opłaca się dbać żeby mieć...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe