Audi magnetyzery...

05 Lis 2006, 07:06

czy warto stosować magnetyzery, czy ich zastosowanie cokolwiek zmienia?
grey
Nowicjusz

05 Lis 2006, 10:48

To bujda. Szkoda kasy.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

06 Lis 2006, 16:13

Opinie są podzielone ale myślę, że te dobre opinie wynikają w pewnym sensie ze wstydu użytkowników, że wyładowali niepotrzebnie pieniądze na te urządzenia. Generalnie magnetyzery nic nie dają, ja osobiście nie miałem jeszcze z nimi do czynienia, ale nawet profesjonalni mechanicy nie chwalą tych urządzeń, ale też i nie krytykują (chyba dlatego, żeby znaleźli się jeszcze chętni na te urządzenia :roll: ). Zauważ jedną rzecz: że nie są one montowane seryjnie w nowych autach i to chyba jest jakaś wskazówka.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

09 Lut 2008, 17:22

Zgadzam sie z poprzednikami nie daj się na to namówić ci co mówią ze coś to daje to naprawdę się na tym nic nie znają. ciekawe czy oni by wyłożyli kasę na takie p........ nic szkoda gadać z mojej strony to wszystko mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.
Dann
Nowicjusz

09 Lut 2008, 18:04

Było już o tym na forum.Było też już w prasie motoryzacyjnej.Testy dowiodły,że żaden magnetyzer nie zmniejsza zużycia paliwa.Chyba,że w podświadomości.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lut 2008, 21:36

Nie sugeruj się ilością zakupionych magnetyzerów na internetowych aukcjach.. znam osobiście takie osoby które kupiły takie magnetyzery. Mogę powiedziec tyle, że wszystkie były bardzo niezadowolone..
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...

11 Lut 2008, 14:02

Magnetyzery to jedna wielka bujda
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

13 Maj 2013, 09:27

MotoAlbercik napisał(a):Było już o tym na forum.Było też już w prasie motoryzacyjnej.Testy dowiodły,że żaden magnetyzer nie zmniejsza zużycia paliwa.Chyba,że w podświadomości.

Gdy kilka lat temu, japońsko- szwedzko- polskie Ekocentrum ogłosiło krajowy konkurs na łamach prasy motoryzacyjnej p.t. " Kto udowodni, że istnieje auto w którym magnetyzery MULTIMAG nie działają, otrzyma 100 tysięcy złotych nagrody", do udziału w konkursie zgłosiło się wielu specjalistów - naukowców , rzeczoznawców , diagnostów i mechaników. Wielu z nich badało wcześniej różne magnetyzery, więc byli przekonani o wygranej.Niestety, konkursu nikt nie wygrał!. Przekonali się jednak , że są na rynku magnetyzery i pseudomagnetyzery, które badali wcześniej. Konkurs ten zdegustował jednego z dzinnikarzy prasy motoryzacyjnej, więc postanowił zrobić testy i opisać szeroko negatywne wyniki, twierdząc ,ze magnetyzery nic nie dają. Aż doszło do rozprawy sądowej przed Sądem Okręgowym w Poznaniu, na której obnażono jego " kompetencje" w zakresie badań i wyjątkowo stronnicze potraktowanie magnetyzerów.
Na rynku dominują pseudomagnetyzery, jest ich ponad 90 % , szczególnie na Allegro i na giełdach samochodowych. Z tej racji dominują w internecie opinie negatywne, gdyż w Polsce są zaledwie chyba tylko trzy firmy, które oferują autentyczne, dobrze działajace magnetyzery - rekomendowane przez naukowców, ekspertów i licznych uzytkowników w kraju i poza krajem.
Warto przeczytac dwa artykuły: " Jak AUTO ŚWIAT badał multimagi, których ... nie badał" oraz " Jak wykonać magnetyzer, który ...nie oszczędza?".
BKM TRUST
multimag
Nowicjusz

Auto: Toyota Avensis