Audi - montaż xenonów

24 Maj 2010, 16:33

Chce wstawic do mojej Audi xenony i nie wiem czy musze wymienić całą lampę czy tylko żarnik:( może mi ktoś pomóc rozwiązać problem związany z moją niewiedzą??? :!:
Ciepły 4
ciepły
Nowicjusz

Miejscowość: Lubuskie

24 Maj 2010, 20:30

jak nie masz samopoziomowania reflektorów ( to nie jest ustawianie gora dół pokrętłem) to nie dośc że wymieniasz całą lampę to jeszcze zakupujesz ukłąd do poziomowania świateł,
jeśli masz (czasem się zdarza że niektóre autka mają, zwłaszcza francuzy) to wymieniasz całą lampę wraz z żarnikiem, do tego robisz nowe zasilanie do żarników (pobór rozruchowy jest kilkukrotnie większy niż tradycyjnych halogenów, jeśli tiego nie zrobisz spalisz instalacje)
pomijając już fakt że musisz mieć co najmniej spryskiwacze reflektorów (oczyszczanie mechaniczne reflektora)
dobrze zrobione xenony to koszt koło 1000
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Maj 2010, 13:42

Dzx wielkie:) pzdr
Ciepły 4
ciepły
Nowicjusz

Miejscowość: Lubuskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...
    Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...