#5 odpada więc definitywnie
co do #4 to może trochę dałoby się wynegocjować cenę niżej (o 1-2 tys.) i byłoby ok ?. Miałem silnik w primerze P11 1.6 106Km + gaz i auto dawało radę bez problemu także nie jestem przeciwnikiem takich silników. Poza tym czytam to forum i a3 jest często podawana jako dobre i mało usterkowe auto.
#2 i #5 mam rozumieć, że auto dostało nowe blach czyli było powypadkowe, czy po prostu jest "dobrze wypolerowane" co świadczy o tym, że sprzedawca chce coś ukryć ładnym opakowaniem bo cięszą oko swoim wyglądem
Ogólnie słabo z szukaniem poza białymstokiem (bardziej mam możliwość sprowadzenia czegoś zza granicy ale w takich kwotach jakich operuje to chyba mija się z celem).
Co do Twoich propozycji:
Saab: wybacz ale nie znosze tej marki (zwłasza z wewnątrz
)
Avensis - jestem bardziej niż na tak, tylko czy to nie jest auto z silnikiem 1.8T VVTI montowanego po lifcie, którego nie da się zagazować ?. W sumie to można gdybać ... trzeba zadzwonić
honda - ładna ale jak dla mnie "za daleko"
Rover - tego zielonego to byłem prawie zdecydowany kupić tylko dziś zajechałem do jednych mechaników (którzy uważałem za dobrych dlatego nie podam nazwy żeby nie zrobić złej reklamy) z zapytaniem o przegląd tego auta to z miejsca powiedzieli że nie ma gorszej opcji niż kupno tego auta. Ponoć problemowe i częste naprawy i jak to powiedzieli jak za normalne auto płaci się 100 zł to za te 300 zł ze wzgledu na jego problemowość itp. Także stąd moje typy popularnych aut żeby nie wtopić w tego typu sytuacje. Jutro podzwonie jeszcze po białym po mechanikach i zapytam się jak jest faktycznie z naprawami tego auta. Nie będę ukrywać że wygląda fantastycznie