Audi Pocisk!!!

05 Maj 2010, 14:54

Witam,
jestem nowym nabywca audi a3 z silnikiem 1.8t. Mam je dopiero od tygodnia ale smiem twierdzic jak to mowia niektorzy iz jest to przyslowiowy pocisk naprawde ostatnio mialem przygode na autostradzie jakis koles chcial sie popisac wiec wcisnolem gaz do dechy i wtedy zrozumialem ze to jest to auto ma 150km a idzie wrecz wspaniale. Chcialbym sie dowiedziec co wy myslicie o osiagach tego wozu ? osobiscie uwazam ze przy takich gabarytach jakie posiada a dokladnie chodzi o wage to auto przy 150 km z TURBO! brak slow! (wczesniej jezdzilem autem z moca 130km w dieslu)
damian10

05 Maj 2010, 15:43

Znajomy kupił właśnie taką a3 z tym silnikiem i powiem Ci, że nic specjalnego to w tym silniku nie zauważyłem. Jedyną ciekawostką jaką mogę przekazać to fakt, że po 2 miesiącach silnik ten nadawał się do wymiany i tak też mój znajomy uczynił :)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

05 Maj 2010, 15:49

Z tego co wiem to po dość krótkim czasie lubią tam padać turbiny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Maj 2010, 17:04

Sam odpowiedziałeś na to pytanie "no chyba ze ktos nie umie i nie dba o turbo to wtedy mozna naewt w 1 dzien zniszczyc" i to też sie tyczy turbiny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Kalkulator ET i szerokości felgi
    Porównywarka ET i szerokości felgi pozwoli wizualnie przedstawić różnice jakie wynikną po zmianie felg. Na tej podstawie jesteśmy w stanie sprawdzić jeszcze przed zakupem czy takie felgi nie będą nam wystawały ...