Audi Q7 vs BMW X6

18 Kwi 2010, 01:26

Witam!
Panowie doradżcie jakie autko mam wybrać. Od zawszę chciałam mieć wielkiego, ciężkiego, mocnego, szybkiego, bezpiecznego SUVa i dziś mogę go w końcu kupić. Finansami zbytnio się nie przejmuję, chodzi mi tylko o przyjemność z jazdy i bezpieczeństwo. Nie wiem zupełnie jakiego z tej dwójki wybrać.
Malutka
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

18 Kwi 2010, 09:41

Jakie silniki cię interesują napisz coś więcej , diesel czy benzyna .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

18 Kwi 2010, 11:38

Oba auta są wyjątkowe i świetne, wszystko zależy od szczegółów: sposobu użytkowania, wielkości rodziny, preferencji co do marki. Po prostu napisz, co jest dla Ciebie ważne, jaka moc Cię interesuje, wtedy na pewno ktoś Ci sensownie doradzi. Gdybym kupował dla siebie, wziąłbym X6.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Kwi 2010, 14:21

Jeśli chodzi o silnik to mi to jest obojętne czy to diesel czy benzyna. Z tego co wiem najmocniejszy Audi to 6 litrów diesel a BMW to MX6. Tak naprawdę mogę sobie pozwolić na każdy silnik i wszystkie full opcję. Generalnie Audi tutaj w porównaniu do BMW w tych najmocniejszych silnikach traci 55 KM. Dlatego mój problem to sam wybór bo jeśli chodzi o cenę to nie ma znaczenia. A nie ukrywam ,że chciałabym najmocniejsze wersję z całą full opcją.
Malutka
Nowicjusz

18 Kwi 2010, 17:38

Malutka napisał(a):jeśli chodzi o cenę to nie ma znaczenia
Powiadasz że kasa nie gra roli :lol: To może samolot sobie kup :?:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

18 Kwi 2010, 18:26

F16 :mrgreen:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

18 Kwi 2010, 20:21

Skoro chcesz top wersję, to tylko BMW X6 w wersji M. Oprócz mocniejszego silnika ma zmodyfikowane również np. zawieszenie. A Audi Q7 oprócz silników niewiele się różni od tej wersji z najsłabszym silnikiem, poza tym hmm... no nie wiem, nie trafia do mnie jego "wielorybi" kształt ;)

Jest jeszcze kilka fajnych dużych szybkich SUVów: Porsche Cayenne (jak powiesz komuś "jeżdżę BMW/Audi" to powie "aha, fajnie", a Porsche to jednak marka o "oczko wyżej" :wink: ), Infiniti FX (jeździ ich zdecydowanie mniej niż Q7, X6 czy nawet Cayeniaków, bo na Q7 albo X6/X5 można się potkąć na każdym skrzyżowaniu praktycznie, zresztą Cayena to też już relatywnie częsty widok)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

18 Kwi 2010, 20:33

Weź BMW X6. Otóż mam dwóch kolegów. Jeden ma X6 drugi Q7. Z wrażeń wynikających z jazdy wygrywa oczywiście BMW. Natomiast pod względem miejsca Q7.
O silinikach nie moge się wypowiedzieć ponieważ Q7 to 3.6 Litra benzyna a X6 to Diesel.
Chociaż teraz poczekał bym na nowego Cayenna,bo Q7 i X6 jest teraz naprawde dużo.
Dodam jeszcze że kolega który posiada X6 miał przed nim właśnie Cayenna i po tym samochodzie wyleczył się z benzyny. Musisz się liczyć że te samochody są BARDZO drogi w utrzymaniu. NIe chodzi o sam zakup (Q7 300k, X6 400k) ale o części i opony itp.
Wole za te pieniądze pojechać kilka razy w roku na 2 tygodniowe wakcje.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Kwi 2010, 20:37

Fake.

Natafiłem się już na ten sam post na innym forum tylko troche zmodyfikowany:)
MajkPZM
Zaawansowany

18 Kwi 2010, 20:39

MajkPZM napisał(a):Fake.

Natafiłem się już na ten sam post na innym forum tylko troche zmodyfikowany:)

To musisz mieć nie samowite szczęście. Pisałem ten post przed 5 minutami :)
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Kwi 2010, 20:48

Cytowałem Ciebie? Pisałem Twoj nick? Chyba oczywistym jest, że mówiłem to w odniesieniu do tematu.
MajkPZM
Zaawansowany

18 Kwi 2010, 21:07

zawsze zostaje jeszcze ML AMG 5,5 litra w benzynce i nie ma już więcej dylematów :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Kwi 2010, 21:24

Może autorka postanowiła zaczerpnąć wiedzę w licznych źródeł? :P

Też mi się zdaje że temat-ściema, full opcja i największy silnik - kto takie auta bierze :P
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

18 Kwi 2010, 22:10

Na drugim forum nie była to autorka tylko autor, co chyba wszystko wyjasnia :cool:

[ Dodano: Nie Kwi 18, 2010 22:12 ]
pocieszny napisał(a):zawsze zostaje jeszcze ML AMG 5,5 litra w benzynce i nie ma już więcej dylematów :mrgreen:

G55 AMG, to jest dopiero wypas:)
MajkPZM
Zaawansowany

13 Lis 2010, 17:00

krikus napisał(a):
Malutka napisał(a):jeśli chodzi o cenę to nie ma znaczenia
Powiadasz że kasa nie gra roli :lol: To może samolot sobie kup :?:

Takie głupie wypowiedzi zachowaj sobie. Gość ma kasę i chce sobie kupić porządne auto, wielu z was to boli, bo pomarzyć tylko możecie o takim X6 czy Q7.

Wracając do tematu, to jeżeli chodzi o design to wybrałbym X6, co do silnika to się nie wypowiem.
Nesil
Początkujący

Miejscowość: Suwałki
Prawo jazdy: 05 05 2009
Auto: Seat Ibiza 07rBMW e30 325Turbo
Silnik: 1.9 TDI,M50b25 turbo