Artykuł znalazłem na wp, bardzo mnie zaciekawił więc pomyślałem że i forumowiczom może się spodobać
W drugiej rundzie Mistrzostw Świata w Wyścigach Długodystansowych w belgijskim Spa Audi zaprezentuje model R18 e-tron z wydłużonym tyłem. Testowany pojazd ma przybliżyć markę do wyścigu w Le Mans. Za kierownicą testowanego pojazdu zasiądą Marc Gene, Lucas di Grassi i Oliver Jarvis. Przedłużony tył ma charakterystyczną aerodynamikę, dostosowaną do warunków w Le Mans. Celem jest analiza różnic w czasach przejazdu "tradycyjnych" modeli z nowym oraz sprawdzenie praktycznych cech nowej wersji karoserii. Pozostałe załogi Audi to zwycięzcy z Silverstone - Loic Duval, Tom Kristensen i Allan Mcnish oraz aktualni długodystansowi mistrzowie świata - Marcel Fassler, Andre Lotterer i Benoit Treluyer. Tor w Spa ma długość 7,004 km zaś zawody trwać będą przez 6 godzin już 4 maja br.
Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...
Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.