Audi R8 Produkowany od 2007 r. Cena: od 215 000 zł (54 000 euro)
Wersje silnikowe - 4.2 V8 420 KM; prędkość max. 300 km/h, przyspieszenie 4.6 s do 100 km/h 5.2 V10 525 KM; prędkość max. 316 km/h, przyspieszenie 3.8 s do 100 km/h 5.2 V10 GT 560 KM; prędkość max. 320 km/h, przyspieszenie 3.6 s do 100 km/h
Opis szczegółowy Kolejny bardzo drogi supersamochód to Audi R8. Muszę przyznać, że kiedy zobaczyłem prototyp, to pomyślałem, że to auto nie ma żadnych szans na trafienie do produkcji, a jeśli już, to pewnie będzie wyglądał jak stuningowane TT. Na szczęście się myliłem. Niemiecka marka stworzyła świetny i bardzo nowoczesny „drogowy bolid”. Tym bardziej, że za cenę nowej TT RS można kupić używane R8 z początku produkcji. Warto szukać egzemplarzy salonowych z pewną przeszłością, bo pojazdy z USA prawdopodobnie były „skasowane”.
Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...
Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent! Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.