Audi s3 '00-problem z mechanikiem

16 Lip 2010, 09:32

Witam..
Zaczne moze od tego ze moj samochod stal u mechanika od 7 stycznia do chwili obecnej tj.15 lipca. Odstawilem samochod do warsztatu na uszkodzona turbo sprezarke.Oczywiscie liczylem sie z kosztami ale nie az takimi...wiadomo ze regenerowana turbina K4 do audi+olej+filtry+opaski itd to wydatek rzedu 2-2,5 tys zlotych. Okazalo sie ze wczesniej jakis kowal juz turbine raz zmienial, wiec pare zl doszlo,a bo to sruby byly nie takie,silnik trzeba bylo wyciagnac i jeszcze pare drobiazgow.Zrobilo sie 3.300zl.No coz czasem tak bywa tylko ze....I tu zaczyna sie moj problem...Ok.20 marca, czyli po blisko 3 miesiacach mechanik wreszcie naprawil auto i odpalil silnik.Okazalo sie, ze nie podokrecal jakis opasek i wywalilo caly plyn chlodniczy.Nastepnego dnia podokrecal co trzeba, uzupelnil plyn i wybral sie na przejazdzke moim samochodem. 250 koni pod maska potrafi zrobic wrazenie i zmusic do ich wykorzystywania...Samochod juz nie wrocil o wlasnych silach, lecz na lawecie bo jak sie okazalo zatarl sie na panewkach...Co dziwne mechanik nie raczyl mnie poinformowac o tym fakcie, tylko wzial sie za naprawe.O tym, ze moj samochod ulegl takiej awarii dowiedzialem sie tydzien pozniej od znajomego, ktory pracuje tuz obok owego warsztatu. Kolejne 3 miesiace auto "sie naprawialo", a gdy przyszlo w koncu do odbioru rachunek rzucil mna o ziemie....W sumie z naprawa turbo i zatartych panewek...6.652zl!!!
Nasuwa mi sie tylko jedno pytanie...Czy aby napewno to ja powinienem ponosic koszty (3.394zl) wymiany panewek, szlifu walu, pompy oleju, paska rozrzadu, uszczelek, glowicy itd??? Ja oddalem auto tylko na wymiane turbo sprezarki, filtrow i plynow, poza tym wszystko bylo OK. Mechanik natomiast twierdzi ze panewki juz duzo wczesniej zaczely "umierac"...Prosze o podpowiedz co mam zrobic??? Plakac i placic, czy moze to mechanik powinien pokryc koszta awarii wyniklej podczas jazdy prubnej?
Ps.juz nerwowo nie wyrabiam.....finansowo tez.....
nie igraj z melanżem
manyek76
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: poznan

16 Lip 2010, 11:33

szczerze?? zepsuł niech płaci ;)
jakoś u mnie jak w rajdówce coś się chłopakom wysypie z ich winy to robią za fri :wink:
podejżewam że jak się uprze to niestety bez sądu i rzeczoznawcy się nie obejdzie, choć może wystarczy postraszyć sądem (powinien być ubezpieczony od takich wypadków)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...