Audi S8 & Mercedes CLS 63 AMG

26 Sty 2009, 14:32

a co powiesz o mercedesie CL? w wersji amg naprawde wymiata-alternatywa na m6;) najlepiej jakbys kazde auto zobaczyl na zywo, wsiadl i sie przejechal- najlepsza sprawa na rozsadny wybor. W m6 mi wnetrze nie przypadlo do gustu, co do jazdy, osiagow nie ma do czego sie przyczepic.
farmhand
Nowicjusz

Miejscowość: PL

26 Sty 2009, 14:39

CL bardzo ładny, ale fajne modele w rozsądnej cenie to rzadkość. Jak dla mnie cena za niego jest już ciut za wysoka:). Później i tak będzie trudno go sprzedać, więc trzeba zrobić zakup który się najbardziej opłaci. Dziś mam trochę roboty, ale M6 muszę zobaczyć.
Czy możesz mi napisać jak pracuje silnik w M6? Chodzi mi o głośność wewnątrz/zewnątrz i inne pierdoły.
Pleśniak
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:01

samochod bardzo ladnie wyciszony, slychac sliczny pomruk no i wiadomo jak sie docisnie to ryk;) ale to jest auto luksusowe wiec wyciszenie wnetrza moim zdaniem jest na 5- jechalem nim w dluzsza trase(ponad 600km) i glowa nie rozbolala;) skrzynia 7biegowa super. Dosc duzym utrudnieniem w miescie jest skret bmw, ktory promien skretu- odnioslem wrazenie ma jak jakas ciezarowka;) spalanie-jesli Cie interesuje to przy oszczednej na maxa jezdzie w trasie udalo mi sie 12l w miescie srednio18l przy cisnieciu ok 25l czyli raczej norma w tej klasie silnikow.
farmhand
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:04

A dźwięk z zewnątrz? Bardzo stary nie jestem, więc takie rzeczy też są dla mnie ważne :).
Pleśniak
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:08

co tu by opisywac- sam posluchaj->

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ja pod wrazeniem dzwieku nie bylem i nie jestem.
farmhand
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:27

Audi S8 to raczej nie jest :). Chociaż z drugiej strony nie jest taki zły.
Pleśniak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...
    Przewodnik po hybrydowych SUV-ach Lexusa
    Segment SUV-ów nieprzerwanie rośnie. Rośnie też popularność hybryd. W bardzo istotnym stopniu przyczynił się do tego Lexus. To Japończycy pokazali pierwszego w historii luksusowego SUV-a, a później pierwszą ...

26 Sty 2009, 15:34

s8 ma naprawde niesamowity dzwiek;) cls amg jesli chodzi o dzwiek takze przegrywa z s8(moim zdaniem oczywiscie). zastanow sie takze co u Ciebie z tylnymi siedzeniami-czy bedzie tam potrzebna przestrzen bo w m6 to wygodnie na tylnej kanapie to dzieciaki przejada tylko.
farmhand
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:38

No właśnie dużo myślałem o tych siedzeniach, z tego co widziałem na obrazkach, wydawało mnie się że jest tam dosyć duża przestrzeń. No ale efektowność kosztem efektywności.
Pleśniak
Nowicjusz

26 Sty 2009, 15:53

m6 jest pojazdem 4osobowym wiec kwestia poprostu do czego ma sluzyc. Jezeli sporo podrozujesz to proponowalbym jednak test -czy wszystkie potrzebne drobiazgi Ci sie zmieszcza do auta. Ja najczesciej podrozuje w 2 osoby do tego caly ekwiwalent biznessmena potrzebny do przezycia w delegacji i potrzebny podczas prezentacji (2 garderoby, 2 torby, 2 laptopy, rzutnik, katalogi, segregatory, ew sprzet do wizualizacji plus pare innych dodatkow) wiec mozna sie zdziwic, ze w aucie zrobi sie ciasno;)
farmhand
Nowicjusz

26 Sty 2009, 16:05

To nie powinienem mieć problemu :). 2 osoby i dwie małe walizki. Dzieci na szczęście nie mam :). Czekam na telefon z serwisu, to jeszcze dziś się wybiorę na jazdę próbną. A jak jest z komfortem?
Pleśniak
Nowicjusz

26 Sty 2009, 16:11

komfort jazdy bez zastrzezen , wygodnie, mozna smialo pokonywac wiele km- z przodu jest duzo miejsca, wygodne fotele wiec kregi nie bola;) ewentualnie oczy moga bolec od patrzenia sie w lusterko (na znikajace pojazdy w oddali hehe;) daj znac o swoich wrazeniach po jezdzie probnej. w razie czego pisz do mnie na pw.
farmhand
Nowicjusz

26 Sty 2009, 16:29

Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Przejadę się i dam znać jak było. Mam też nadzieję że uda mi się wymienić samochód w przeciągu miesiąca, dwóch.
Pozdrawiam
Pleśniak
Nowicjusz

27 Sty 2009, 13:11

i jak wrazenia po jezdzie?
farmhand
Nowicjusz

27 Sty 2009, 19:35

Nie dostałem telefonu więc nie pojechałem. Jutro od rana jeżdżę po salonach BMW, Audi i Mercedesa. Zobaczę przy okazji też tego nowego Jaguara XF, ale to z czystej ciekawości.
Pleśniak
Nowicjusz

27 Sty 2009, 20:41

A co powiesz na Leksusa IS-F, Albo Nissana GT-R??

Jeśli zastanawiasz się nad takim dużym autem to najlepszym rozwiązaniem jest S8, ale jeśli niespieszy Ci się to poczekaj jeszcze trochę bo pod koniec roku ma być nowe A8 i A7!! Ktore jest piękne .
Zdjęcie

Jeśli cena niegra roli to może Beniek Continental Flying Spur??

Albo możesz poczekać na nowe Porsche Panamera które ukażę się 2009 roku

Zdjęcie[url]

Cena jego ma być ( chyba ) od około 350tys.

Jeśli chodzi o MB to CL AMG.

612KM w wersji 6.5 i 525 Koni w 6.3. Prędkość maksymalną mają taką samą, przyspieszenie mocniejsza wersja ma lepsze o 0.2 sekundy ale jest droższa o ponad 150tys.

Wybór należy do Ciebie.

PS. Czy jesteś może z Poznania? :P[/url]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań