Audi S8 & Mercedes CLS 63 AMG

27 Sty 2009, 20:06

Tak jak pisałem wyżej Lexus to dla mnie samochód bez charakteru. Nissan GT-R to samochód dla gówniarza. A jeśli kupiłbym Bentleya to umarłbym z głodu :) . Samochód planuję kupić w przeciągu 2 - 3 miesięcy. Coraz bardziej podoba mi się Jaguar XF, ale jak zwykle silnik w nim to "patologia". Najbardziej prawdopodobną opcją jest dla mnie Audi S8, chociaż zdanie zmieniam co 30 minut :). Samochód musi się też przecież dobrze sprzedać. Mercedes jest potężny i budzi respekt, Audi to piękny, głośny silnik, Jaguar to lata tradycji i kwintesencja elegancji, a BMW to już osobna historia. Dlatego wolałbym obracać się wśród tych 3 modeli (na miejsce BMW wpada XF).
No i spieszy mi się z kupnem, tak więc nowe modele odpadają. Interesuje mnie też prędkość maksymalna Audi S8. Nigdzie nie ma na ten temat informacji (to samo tyczy się Jaguara). Wracając jeszcze do kwestii pieniędzy to niezupełnie mam wolną rękę. Limit to 400 tys zł (samochód trzeba jeszcze utrzymać).

PS. A dlaczego pytasz? 8)
Pleśniak
Nowicjusz

27 Sty 2009, 20:43

Pytam bo chciałbym, aby był z Poznania bo piękne auto by się przydało.

Czyli co został CL, S8 i XF?? i autko nowe, nieużywane czy z małym przebiegiem może być??

PS. A co powiesz na RS6? :twisted:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

27 Sty 2009, 21:13

Z tego co wiem, to w Poznaniu są same piękne samochody :). RS6 oglądałem. Takie połączenie w ogóle mi nie odpowiada. Tak, zostaje CLS, S8 i XF. Jutro jeszcze zobaczę BMW, ale tylko dla własnej satysfakcji. Samochód chcę kupić używany (w przypadku XF może być nówka) do 2007 roku. Starszego nie chcę.
Pleśniak
Nowicjusz

27 Sty 2009, 22:01

Jaguar ma ogranicznik do 250km/h
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Sty 2009, 22:33

Sprzedawcę chyba można poprosić o zdjęcie ograniczenia?
Pleśniak
Nowicjusz

28 Sty 2009, 14:29

Niewiem nigdy się nad tym nie zastanawiałem.,.. A dlaczego chcesz zdjąć blokadę, mieszkasz w Niemczech, albo na wyspie MAN ???
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bez nerwów, to tylko upał
    Wysokie temperatury i bezchmurne niebo to wymarzona pogoda na wakacje, lecz w czasie podróży samochodem może dla wielu kierowców stanowić wyzwanie. Klimatyzacja w aucie znacznie poprawia komfort jazdy, ale z ...

28 Sty 2009, 15:16

Pleśniak napisał(a):Sprzedawcę chyba można poprosić o zdjęcie ograniczenia?

Po to są te ograniczenia, żeby ich się nie były zdejmowane.

Jak coś to można to zrobić w specjalnych formach tuningowych.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

30 Sty 2009, 20:58

No i jestem po jeździe nowym XF. Uczucia mam mieszane. Z jednej strony bardzo przyjemne wnętrze, z drugiej brzydka sylwetka i słaby silnik. Szukam dalej :)
Pleśniak
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:21

Do czego to doszło, że osoby mającę 400 tys. na samochód pytają o zdanie ludzi na forum internetowym :o A myślałeś o VW PHAETONIE ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

30 Sty 2009, 22:25

Ja nie widzę w tym nic dziwnego :), forum od tego jest.
VW odpada.
Pleśniak
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:37

Why not VW ? Uprzedzenia do marki czy po prostu ten model nie pasuje ? Chyba zostaje Ci tylko S8 :lol:
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Sty 2009, 22:38

Słaby silnik, uprzedzenie do marki i słaby wygląd :)
Pleśniak
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:41

Czy samochód ma pełnić również funkcję reprezentacyjną ? Może jakiś duży wygodny SUV ? Porsche Cayenne TURBO 500KM ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Sty 2009, 22:48

Nad Porsche bardzo poważnie się zastanawiałem, i to już dawno. Prawie bym kupił, ale zależy mi na tym żeby był to samochód sportowy. Elegancka, mocna limuzyna. Bardzo podoba mi się to BMW M6, jednak nie chcę wydawać aż tylu pieniędzy. Jak na razie najbardziej przemawia do mnie Audi S8, jednak szukam dalej. Mam jeszcze trochę czasu, więc muszę dobrze wybrać. Ważne aby samochód nie był starszy jak 2 lata.
Pleśniak
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:57

Wiesz co na Twoim miejscu kupiłbym samochód starszy np o 2-3 lata ale tańszy o połowę. Zobacz jak wiele tracą na wartości samochody luksusowe. Przykład na S8 który Ci podoba 8) Rocznik 2005 cena 119 tys [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , a rocznik 2007 to koszt 300 tys [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. No nie wiem czy przez dwa lata chciałbym stracić na samochodzie 200 tys zł.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika