Audi S8 & Mercedes CLS 63 AMG

09 Lut 2009, 14:59

No bo po co miałbym kłamac? Dla mnie nie jest czyms zadziwiającym jesli ktos pyta sie o samochod za 200 tys w internecie. Czy internet jest tylko dla osob ktore jezdza starymi samochodami? W koncu udalo mi sie zobaczyc Mercedesa CLS, piekna maszyna, jednak tak ogromny silnik bedzie duzo palic. No i nie da sie ukryc ze na nowo zastanawiam sie nad Porsche Cayenne. Z tym ze Porsche ma kilka tych modeli, a ja juz sie gubie w parametrach. Wiem ze jest model z 450 i 500 konnym silnikiem. Odwiedzilem tez pare komisow, Jaguara XF SV8 moge miec w bardzo przystepnej cenie. Ale opinii o nim brak, a jazda 2.7 litrowym to nie to samo. Powiedzmy ze Audi S8 jest na "1 miejscu". Chetnie dowiem sie czegos nt. Jaguara i Porsche. Oczywiscie czytalem juz papki techniczne w internecie, oraz rozmawialem z dilerami. Brakuje mi jeszcze opini normalnych uzytkownikow :).
Pozdrawiam
PS. Serdecznie przepraszam za brak Polskich znakow, ale jestem teraz w podrozy i nie mam zbyt wiele czasu.
Pleśniak
Nowicjusz

09 Lut 2009, 15:36

Jest masz tyle kasy to chyba i stać na paliwo nie :lol:
Zgadzam się z Tobą w 1000% co do tego że CLS jest piękny, widze prawie codziennie jak koło mnie przejeżdza jeden taki srebrny :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

09 Lut 2009, 19:37

Naprawdę masz sporo kasy ? Bo jeżeli tak to może popatrz jeszcze wyżej, tylko że wtedy nie licz na niskie spalanie dostępność części i tego typu rzeczy. Ale widzę że zależy Ci też na wyglądzie, brzemieniu silnika itd. co dodatkowo mnie cieszy:) Spróbuj poszukać czegoś w stylu Bentleya, robi wrażenie, a co do S8, to skryta moc, coś co pokażesz gdy tylko będziesz chciał, M6, heh jeśli jesteś prawdziwym facetem, nie przeczytasz instrukcji co oznacza że zajmie Ci trochę czasu za nim załapiesz co gdzie jest:) CLS to CLS, mnie się podoba a mimo to wiesz, wybrałbym S8 to głos rozsądku, szaleństwa szukaj gdzie indziej... w tej klasie jest go dosyć mało, kosztem piękna i elegancji.

P.S
Przypomniało mi się teraz Porsche Cayenne Turbo S 4.8 :)
Nie masz absolutnie, szokująco, głowęzawracająco i szczękoopadająco olśniewającego auta?
Elden
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

09 Lut 2009, 22:39

Ja mieszkam w Nowym Saczu po ktorym jezdzi Koral Maybachem,gdybys Ty jechał w drugą strone CLS-m oglądnąłbym sie za Tobą a nie za Nim.Zazdroszcze Ci ,ze stać ciebie jest na CLS-a ale na Audi to juz nie.CLS według mnie to najpiekniejszy samochod jakikiedykolwiek powstał!!!Natomiast problemy z elektroniką?Byly w tych samochodach z początku lat produkcji,cholerne problemy ,teraz juz nie ma kłopotow.Masz kasę?Kupuj CLS-a oglądnie się za Toba nawet kamień ale nie o to chodzi ,piszesz AMG?Ty wiesz co to oznacza???!!! :shock: :shock: :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Lut 2009, 13:53

CLS - śliczne auto, ale wybrałbym S8 :wink:
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Lut 2009, 14:12

No dobra wszystko zalezy ile ten Szczęsciarz ma lat.Jesli jest dziadkiem to naturalnie,ża Audi ale jeśli jest dynamicznym Facetem nie starym???To tylko takiemu wóz Ambitny,Mocarny,Genialny.AMG poprawia to co jest już nie do poprawienia!!!Gdy kiedyś zobaczyłem program o AMG,że rozbierają Merce,wybebeszają silniki itd,gdy zobaczyłem z jakich materiałow korzystają,jakie tłoki wkładaja spowrotem oraz jakie rezimy przechodzi kontrola każdej części.Uffff!!!!!Naturalnie Audi słynie z b.wysokiej jakości wykonania ale??? Dla mnie CLS to Mister Świata wśród samochodów i to było by na tyle!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...

10 Lut 2009, 17:17

Cieszę się że podoba Ci się CLS, jednak silnik w S8 bardziej do mnie przemawia. Wiem też, że podczas zakupu skorzystam z oferty Limocars. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z ta firmą?
Pleśniak
Nowicjusz

12 Lut 2009, 09:59

CLS'a wadą jest stosunkowo mało miejsca na tylnej kanapie...
W S8 jest wygodniej, dużo wygodniej. A praktyczność ważna jest...
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

12 Lut 2009, 15:01

FREEQ napisał(a):CLS'a wadą jest stosunkowo mało miejsca na tylnej kanapie...W S8 jest wygodniej, dużo wygodniej. A praktyczność ważna jest...

Nad głową :lol: bo pod nogami na pewno jest przestronnie. A który samochód będzie wygodniejszy to zdaję mi się że Mercedes, zawsze pod względem komfortu ma wyższość nad konkurentami!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Lut 2009, 19:47

Dobrze prawisz klimatu Mercedesa nie da sie skopiować,jest niepowtarzalnie specyficzny ,oczywiscie juz nie w kazdym Mercu,chcialbym kiedys sie przejechac takim CLS-em bo nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazic jaki musi byc tam komforciak.Audi?Och tutaj wyobrazic sobie jestem w stanie i to bez wiekszego trudu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

13 Lut 2009, 15:30

No Mercedes - marzenie prawie każdego polaka... Audi S8, jest chyba bardziej wygodne i większe, ale jeśli jesteś w miare młody i lubisz czasen poszaleć i poszpanować to bez zastanowienia bierz CLS.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

13 Lut 2009, 21:22

S8 bardziej wygodne? Chyba żartujesz :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 22:27

Sry, pomyliłem samochody, jeszcze raz przepraszam za pomyłką, pomyliłem modele merca, pomyślałem o całkiem innym modelu...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

15 Lut 2009, 15:43

No to wbije kij w mrowisko.Moja firma chce mi zakupić kolejne Audi ( A6 dokańcza swojego żywota we firmie i jak zostanie to tylko na krótkie trasy) tym razem będzie to A8 czemu??Bo A6 było w sam raz ale czasem było trochę za małe do wożenia ważnych ludzi ich dobytku zbyt mało komfortowe i dla mnie również a koszty??Niewiele większe , poważnie doposażcie sobie Audi A6 do A8 to zobaczycie.Pomiędzy Mercedesem a Audi wybieram Audi.Testowałem A8 w Krakowi ( Auto -Special i jest świetne) a S8 będzie jeszcze lepsze.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków