Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bolo1989 napisał(a):Witam. Silnik 2.5 jest bardziej awaryjny więc nie polecam, również ze względu na to, że to V. Posiadam passacika z silniczkiem 1.9 TDI 130 km i jestem bardzo zadowolony z tego autka. Ze spalaniem, które podał Puchacz się nie zgodzę. Ten silniczek wchłania troszeczkę więcej paliwa, wartość 6 litrów na 100 km może i jest osiągalna, ale w długiej trasie i przy bardzo spokoinej jeżdzie max 100 km\h . W moim aucie spalanie utrzymuje się na poziomie 8-9 litrów, czasami nawet 10 (nie należe do grona osób które nie przekraczają dozwolonych prędkości 130-140 to standard). Pozdrawiam!
Radek27 napisał(a):Powiem wam Panowie ze sam juz ne wiem co robić. Podoba mi sie ten silnik 1,9 131 bo jeździłem takim u znajomego i silnik chodzi pięknie lecisz 130 40 i nie czujesz a 2,5 tdi nie jeździłem ale jak 1,9 ma taką moc to co dopiero 2,5.
Podoba mi sie jeszcze Volvo s60 i s 80 są to autka podone do Audi. W Volvo tez jest fajny silniczek 2,4 160 KM
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI