Audi V8 pierwsze auto

20 Lis 2007, 20:45

Niedawno zacząłem prace. Zarobiłem troche kasy. Chce kupić pierwsze w życiu auto.
Problem w tym, że kompletnie sie nie znam od strony urzędowej i technicznej na tym wszystkim.

Wybrałem Audi V8 z 1990 roku.
190 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 260 KM (191 kW), Pojemność skokowa: 3600 cm3, benzyna
ABS, 4x4, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, podgrzewane fotele

Cena: 10'000zł.

Czy jest to dobre miejsce, aby mi ktoś w 2 krótkich zdaniach napisał ile mnie będzie kosztowało samo posiadanie auta rocznie ? Bo wiadomo że trzeba dodać koszty paliwa, ale ile wyjeżdze to już moja sprawa. Ile toto spali na 100?
Nie wiem co jest obowiązkowe, a co nie, więc nie chciałbym ujrzeć odpowiedzi "to zależy od wielu czynników". Ja wiem, że zależy, ale nie wiem właśnie od jakich i to mi utrudnia planowanie i dokonanie zakupu pierwszego auta.

I w ogóle to dobry pomysł z tym modelem ? Słyszałem że audi sie trzymają, w porównaniu do choćby renaulta, bo też rozważałem reno Safrane.

Zdjęcie
dibox

20 Lis 2007, 21:11

Witam:)

To jest ładny samochodzik:)

Ten samochód spala średnio 12,2litrów na 100KM:)

Moga być problemy z częściami do tego samochodu.

Bardzo udany samochód. Bardzo dobry pod względem komfortu. Dobra prędkość maksymalna (244km/h)
Stosunkowo duże zużycie paliwa. Dobre hamulce.Wymagające przyzwyczajenia wspomaganie.

Ogólnie dobry samochód:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

20 Lis 2007, 21:40

Moim marzeniem zawsze było Audi 200, ale raczej w Polsce nieosiągalne w takim stanie.. a może sie jednak lepiej wybrać do Niemiec i zdecydowac na 200 ?

Zdjęcie
dibox

20 Lis 2007, 21:45

no najlepiej by tak było, ale uważaj powieważ w niemieczech doś dużo jest oszustów!!!!!!!!!!!!!!

Tutaj przykładowe oferty:

[link do ogłoszenia wygasł]

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

22 Lis 2007, 11:32

hmmm....Ja bym wybrał Audi V8 gdyż prezentuje się lepiej i komfort jest lepszy.

Ale decyzja nalezy do Ciebie :)
Pozdrawiam
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

22 Lis 2007, 22:23

poprostu przepiekny samochodzik:) Ja sam zastanawiam czy takiego cacka se nie sprawic. Ale musisz poszukac zadbanego egzleplaza.

Duzy potecjał do Tuningu.
VW Bora 2003r 1,9TDI PRawo Jazdy kat.: B,C
voltman
Nowicjusz

Miejscowość: Jelcz-Laskowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...