Audi vs BMW vs Opel

09 Sty 2011, 13:36

stasiowski121 napisał(a):Zwyczajnym. Moje 2.5 TDI R5 w mieście przy spokojnej jeździe mieści się w 9l/100

no właśnie 9 a tu mowa o 7.5 naucz sie czytac ze zrozumieniem kolego :razz:

stasiowski121 napisał(a):Nikt Ci wierzyć nie nakazuje ale jak nim nie jeździłeś i wiesz o nim tyle co nic to herezji chociaż nie głoś.

ok wczoraj na dyskotece naklepałem Adamkowi w małym sparingu...nie wierzysz??a skąd mozesz wiedziec jakim jestem bokserem znasz mnie??
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

10 Sty 2011, 10:00

Wszyscy ci któży myślą że jestem w błędzie poprostu nie mieli doczynienia (nie mówię modelem) ale chociażby silnikiem i arcyproście nigdy tego nie pojmą. Chwalicie bmw na wszelkie możliwe sposoby jakie ono cudowne jest,patrząc realnie pod względem eksploatacyjnym (koszty utrzymania,spalanie itp.)to audi przewyższa bmw,bo czy nie to liczy się szczególnie każdemu kierowcy (eksploatacja)a frajda z jazdy tyczy się wyłącznie wyborem konkretnego modelu (nie uogólnieniem całej marki)i wcale nie odbiega od bmw.

Zdjęcie

Citta-miasto
103kw-R5
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

10 Sty 2011, 11:17

Tylko że BMW ma napęd na tył a Audi na przód (wiadomo jest quatro ale tutaj o nim nie piszemy). Każdy kto jeździł z napędem na przód i tył wie że napęd na tył jest znacznie lepszy i płacąc za BMW wiemy że płacimy też za napęd.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2011, 11:35

Konsar008 napisał(a):Wszyscy ci któży myślą że jestem w błędzie poprostu nie mieli doczynienia (nie mówię modelem) ale chociażby silnikiem i arcyproście nigdy tego nie pojmą. Chwalicie bmw na wszelkie możliwe sposoby jakie ono cudowne jest,patrząc realnie pod względem eksploatacyjnym (koszty utrzymania,spalanie itp.)to audi przewyższa bmw,bo czy nie to liczy się szczególnie każdemu kierowcy (eksploatacja)a frajda z jazdy tyczy się wyłącznie wyborem konkretnego modelu (nie uogólnieniem całej marki)i wcale nie odbiega od bmw.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Citta-miasto
103kw-R5

Albo chce się mieć VW w lepszym opakowaniu albo prawdziwy samochód, zbudowany zgodnie ze sztuką. Poza tym co Ty porównujesz? Spalanie silnika prawie trzy litry benzyna z jakimś klepakiem? Czas się obudzić.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Sty 2011, 12:04

Jesli chcesz miec samochod jak to mowisz zbudowany zgodnie ze sztuka kup sobie morgana a nie wyjezdzasz z jakims badziewnym bmw te samochody jak i reszta sa budowane na tych samych podzespolach wiec sobie wmawiaj ze bmw robi wszystko same
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

10 Sty 2011, 12:09

te samochody jak i reszta sa budowane na tych samych podzespolach

Jakoś ciężko mi zrozumiec co autor miał na myśli?
fiko7
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...

10 Sty 2011, 12:10

No właśnie chyba nie miał myśli...

Rostek - Hahahah, odezwał się specjalista od FordoVolvo. Jak nie rozróżniasz budowy auta FWD od RWD i nie wiesz z czym to się wiąże to nie pisz na forum mororyzacyjnym, tylko czytaj. :lol:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2011, 12:14

a co ty myslisz ze bmw jako jedyne na swiecie oparlo sie koncernowi vw i ze sobie produkuja samochody tylko na podzespolach bmw no ja [...] teraz to nawet jakies alfy itd sa budowane jak jakis golf a i poza tym moj nick pisze sie z malej wiec wole zeby tak zostalo....
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

10 Sty 2011, 12:18

Teraz zrozumiałem że chodziło Ci chyba o to że koncerny kupuja różne podzespoły od siebie? Ale jeszcze wyjaśnij
teraz to nawet jakies alfy itd sa budowane jak jakis golf
fiko7
Stały forumowicz

10 Sty 2011, 12:25

rostek napisał(a):a co ty myslisz ze bmw jako jedyne na swiecie oparlo sie koncernowi vw i ze sobie produkuja samochody tylko na podzespolach bmw no ja [...] teraz to nawet jakies alfy itd sa budowane jak jakis golf a i poza tym moj nick pisze sie z malej wiec wole zeby tak zostalo....

Nie wiem co to ma do tematu, skąd masz taką wiedzę, o co Ci chodzi? :o
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2011, 14:29

Śmieszny ten post :grin: Wiadomo że trzeba brać E46 i co tu dużo gadać.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

10 Sty 2011, 20:58

ja bym wybral cos co sie zwie SUBARU IMPREZA :) , wrazenia ktorych zaden posiadacz BMW , Opla ,czy Audi nie pozna nigdy :)
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

10 Sty 2011, 21:03

Tak samo jak właściciel Subaru nie pozna wrażeń BMW. :roll:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2011, 21:25

wiadomo , o gustach sie nie dyskutuje . tak samo jak SUBARU , tak i BMW maja swoj specyficzny styl i wrazenia z jazdy... ja jezdzilem mocnymi wersjami BMW (wiekszosc mojej rodziny posiada BMW) jak i subaru . Jak dla mnie subaru wygrywa pod kazdym wzgledem .... Chodzi o to ze nad samochodami Subaru czujesz 100% kontrola i to jest to....
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

11 Sty 2011, 01:16

Nie jeździłem Subaru, ale w BMW też właśnie to czuję, o czym piszesz. Na pewno są to podobne wrażenia, ale jednak inne, bo 4x4 to co innego niż RWD to raz. Dwa no jednak Subaru w najmocniejszych wersjach jest typowo sztywnym autem, a BMW jednak nie do końca, nawet w wersjach M. Z tym wygrywaniem pod każdym względem to chyba grubo przesadziłeś, ale opinia jest jak d..a, każdy ma swoją.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika