Audii A3 Rośnie temperatura, odłączony przepływomierz.

12 Paź 2018, 13:44

Witajcie. Może ktoś z Was będzie wiedział co się wydarzyło i przybliży mi czy jest bardzo źle. Audii A3, 1.8 turbo, quatrro. Zepsuła się sonda lambda, przez co przy uruchamianiu wkońcu padł akumulator. Znajomy odłączył przepływomierz by pare dni odpalał bez problemu. Po 4 dniach takiej jazdy temperatura zaczeła rosnąć. Płyny były wymieniane tydzień temu i wszystko jest w normie. Rano przekręcam kluczyk a wskazówka od temperatury wskazuje 90 stopni. Obroty gubi i nie włącza się klimatyzacja (załapuje na chwile i się wyłącza).Co to mogło się jeszcze zepsuć? Pozdrawiam, Donia.
DoniekM
Obserwowany

• 12 Paź 2018, 15:37

Zepsuła się Sonda, przez nią padł akumulator, odłączono przepływkę i teraz temperatura wariuje - dobrze zrozumiałem?

Dawno kupiłaś ten samochód? Mi to wygląda jak świeżo zakupiony trup, bo nie widzę związku z sondą, akumulatorem, przepływką i temperaturą. Wychodzi na to że wszystko padło jedno po drugim ze starości.

Podepnij pod kompa i sprawdź błędy.
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

13 Paź 2018, 08:59

a mi się wydaje że temperatura jest ok tylko padła elektryka jak licznik, swoją drogą też mam a3 i pokazuje mi niewłaściwe wskazania, chłopaki na forum podpowiedzieli że to dość częsty problem z A3, połącz pod kompa i sprawdz tam temperaturę czy pokrywa się z licznikowym wskaźnikiem?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z grypą za kierownicą to prawie jak z alkoholem
      W okresie zimowym mamy święta i niedługo później ferie zimowe więc dużo podróżujemy i często pokonujemy długie trasy samochodem. Zmęczenie i niskie temperatury mogą wówczas sprzyjać chorobie. Przeziębienie, ...