Audio Harman/Kardon rozmieszczenie głośników w samochodzie Volvo

17 Lut 2021, 22:12

Gdzie S60 trzeciej generacji są rozmieszczenie glosniki a powinno być czternaście?
Bagio
Nowicjusz

17 Lut 2021, 22:16

Pytam o to bo mam pewne wątpliwości czy jest tych głośników czternaście. Ponoć subwoofer w tylnym nadkolu ale ja nie słyszę i jak można sprawdzić czy jest podpięty?
Bagio
Nowicjusz

18 Lut 2021, 11:55

Według producenta samochodu i firmy Harman/Kardon jest 14 głośników we wnętrzu S60 oraz wzmacniacz o mocy 610W.

Bagio napisał(a):subwoofer w tylnym nadkolu ale ja nie słyszę i jak można sprawdzić czy jest podpięty?
Zwiększ mocno bas przy cichym słuchaniu muzyki będzie wiadomo czy on jest :)

Tu masz rozmieszczenie głośników w modelach Volvo:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Więcej informacji o tym systemie znajdziesz na stronie https://www.harmankardon.co.uk/volvo.html
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Lut 2021, 12:30

Albo masz tylko chiński zestaw harman kardon https://m.pl.aliexpress.com/item/329998 ... .jpg_.webp :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Lut 2021, 19:02

Dzięki za sugestie, auto jak każde inne Volvo S60 trzeciej generacji z USA a Amerykanie nie słyną z rzetelności. Jak będę w serwisie zapytam o ten system Harman Kardan.
Bagio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...