(AUDIO) Jaki wzmacniacz do głośników 2x 400W

06 Maj 2017, 13:03

Witam.
Odkopałem na strychu moje stare audio do samochodu, są to dwa głośniki 400W.
Podłączyłem je przez przewody z przedniej części deski rozdzielczej (zdjęcie) i zamontowałem w bagażniku.

Problem jest taki że przy głośniejszym graniu głośniki strasznie czeszczą więc stwierdziłem że to wina braku wzmacniacza.

Stąd pytanie do was; Jaki wzmacniacz kupić do głośników 2x400W?
oraz
czy warto zamontować tube basową

Za wszystkie rady i pomysły z góry dziękuję :)
sweetcow1
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 03 2017
Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DITD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Maj 2017, 21:24

Po pierwsze żeby odpowiedzieć Ci na pytanie jaki wzmacniacz musisz podać konkretnie model i markę głośnika 400w nic nikomu nie mówi. A dlaczego kable pod głośniki brałeś akurat z tamtego miejsca???? Co do tuby basowej to już zależy czego oczekujesz. Tuba to takie tansze rozwiązanie. A tak na koniec to jeżeli masz oryginalne radio to nie podłączysz pod nie wzmacniacza.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...