Aumulator pobiera 3A na postoju i rozładowuje akumulator

20 Wrz 2012, 14:56

Witam serdecznie ,kupiłem córce auto i od pewnego czasu akumulator sie rozładowuje na postoju,bierze 3A sam sprawdzałem
wyjołem beziecznik z autoalarmu to spadło d 2.5A
wyjołem bezpiecznik z elektrycznej pompy wodnej spadło do 0,7A
co moze roszłądowywac akumulator ,bede bardzo wdzieczny za pomoc
adamb007
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 1967
Auto: audi tt
Silnik: 1800
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

21 Wrz 2012, 13:35

Musi byc zwarcie.normalnie mozna to ocenic odlanczajac poszczegolne podzespoly i badajac pobor pradu.mozna tez jechac na stacje obslugi z komputerem. Komputer puszcza impuls i bada gdzie jest przebicie,ale musi byc na stacji obsugi komputer do tego,inaczej beda tez badac jak opisalem na poczatku.trzeba tez sprawdzic ,moze od tego zaczac,akumulator,czy w nim nie ma zwarcia,mozna zostawic naladowany a potem sprawdzic czy trzyma,moga tez to sprawdzic w dobrych sklepach z akumolatorami.
cemy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 05 1990
Auto: renault
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Wrz 2012, 12:15

Kupując samochód często musimy w niego dodatkowo zainwestować. Sprzedawca na pewno nie wymienił niektórych części na nowe, skoro wie że sprzedaje. Często głównym winowajcą jest sam akumulator. Jeżeli zajdzie potrzeba jego wymiany to polecam bat-serwis.com.pl
heniek113
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

16 Paź 2012, 22:05

heniek niestety nie zgodzę się z Tobą, że przede bardzo często winowajcą jest właśnie akumulator. Bardzo często kupowane są akumulatory, które są niezgodne ze specyfikacją - niektórzy uważają, że aku o mniejszym napięciu będzie bardziej żywotny lub o większym niż wymaganym napięciu pomoże łatwiej odpalać. Nic bardziej mylnego. Również często zdarza się, że są wadliwe instalacje elektryczne lub brak kontroli aku - a wystarczy raz na jakiś czas pojawić się u sprzedawcy bądź u elektryka i sprawdzić aku - niewiele to trwa a można zaoszczędzić kupę $$.
Cartman7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...