Aumulator pobiera 3A na postoju i rozładowuje akumulator

20 Wrz 2012, 15:56

Witam serdecznie ,kupiłem córce auto i od pewnego czasu akumulator sie rozładowuje na postoju,bierze 3A sam sprawdzałem
wyjołem beziecznik z autoalarmu to spadło d 2.5A
wyjołem bezpiecznik z elektrycznej pompy wodnej spadło do 0,7A
co moze roszłądowywac akumulator ,bede bardzo wdzieczny za pomoc
adamb007
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 1967
Auto: audi tt
Silnik: 1800
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

21 Wrz 2012, 14:35

Musi byc zwarcie.normalnie mozna to ocenic odlanczajac poszczegolne podzespoly i badajac pobor pradu.mozna tez jechac na stacje obslugi z komputerem. Komputer puszcza impuls i bada gdzie jest przebicie,ale musi byc na stacji obsugi komputer do tego,inaczej beda tez badac jak opisalem na poczatku.trzeba tez sprawdzic ,moze od tego zaczac,akumulator,czy w nim nie ma zwarcia,mozna zostawic naladowany a potem sprawdzic czy trzyma,moga tez to sprawdzic w dobrych sklepach z akumolatorami.
cemy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 05 1990
Auto: renault
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Wrz 2012, 13:15

Kupując samochód często musimy w niego dodatkowo zainwestować. Sprzedawca na pewno nie wymienił niektórych części na nowe, skoro wie że sprzedaje. Często głównym winowajcą jest sam akumulator. Jeżeli zajdzie potrzeba jego wymiany to polecam bat-serwis.com.pl
heniek113
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

16 Paź 2012, 23:05

heniek niestety nie zgodzę się z Tobą, że przede bardzo często winowajcą jest właśnie akumulator. Bardzo często kupowane są akumulatory, które są niezgodne ze specyfikacją - niektórzy uważają, że aku o mniejszym napięciu będzie bardziej żywotny lub o większym niż wymaganym napięciu pomoże łatwiej odpalać. Nic bardziej mylnego. Również często zdarza się, że są wadliwe instalacje elektryczne lub brak kontroli aku - a wystarczy raz na jakiś czas pojawić się u sprzedawcy bądź u elektryka i sprawdzić aku - niewiele to trwa a można zaoszczędzić kupę $$.
Cartman7
Nowicjusz