Auris HYBRID zabezpieczenie antykradzieżowe cyfrowy immobilizer

13 Lis 2021, 16:57

witam
zastanawiam się nad zabezpieczeniem auta przed potencjalnym złodziejem co prawda AC jest ale w sieci znalazłem oferty montażu zabezpieczeń typu IGLA 200, Polskie SEO CanBlu oraz strona zabezpiecz auto.
ogólnie zasada jest ta sama działania poprzez blokowanie magistrali CAN ...

Czy ktoś może montował to w hybrydzie ? a może polecacie coś innego

Dodatkowo chcę dołożyć do fabrycznej COBRY czujnik grawitacyjny co by amatora katalizatorów odstraszyć ...
sebsad2705
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 16 10 1997
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Auris
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

19 Lis 2021, 17:21

Ja myślę, że tu każdy kto zakłada alarmy poradzi sobie z tym co chcesz zrobić. Problem może być z tym oryginalnym alarmem i dołożeniem do niego czujnika grawitacyjnego/przechyłu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Lis 2021, 17:27

Dzięki za odp. Ale już udało się dołożyć i założyć immobilizer
Wszystko działa ok ;-)
sebsad2705
Początkujący

26 Mar 2022, 20:07

I co w końcu założyłeś?
Zabezpiecz auto odpada bo ostatnio podnieśli ceny zostało Seo Canblu lub Expero Omega SAT
Jeszcze zastanawiam się jak zabezpieczyć katalizator bo auta do tego podnosić nie muszą, wkładają rękę ze sprzętem pod spód i wycinają w 30 sekund. Myślałem o owinięciu jakąś linką która jest ciężka do przecięcia.
helganin
Nowicjusz

26 Mar 2022, 20:10

Witam tak założyłem SEO canBlu
Sprawdź się ok a w kluczyku mam keyless protectora
Czujnik przechyłu dołożyłem do fabrycznego i jest ok .
Jak mają ukraść katalizator to nic nie poradzisz a uzbrajanie samochodu jak auto prezydenta stanie Zjednoczonych nie ma sensu ...
Na katalizator to tylko AC i tyle ...
sebsad2705
Początkujący

26 Mar 2022, 20:15

AC mam ale wolałbym się jakoś zabezpieczyć bo wycięcie sprawi dużo problemów i może się powtórzyć.
Czekam na wycenę alarmu z czujnikiem przechyłu i blokadą z Expero, jak będzie drogo to zakładam Seo
helganin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największe mgły występują w październiku i listopadzie
    Zgodnie z danymi Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej w Polsce notuje się rocznie średnio 54 dni z mgłą, a najwięcej takich dni występuje najczęściej w październiku i listopadzie. Stacjami synoptycznymi, na których ...

26 Mar 2022, 20:18

Ja za czujnik dodatkowy 250 zł razem z samym czujnikiem a za SEO zapłaciłem 1200
sebsad2705
Początkujący

14 Paź 2022, 00:07

Hej, to ten czujnik dołożyłeś do alarmu cobra? (fabrycznego) Mógłbyś mi napisać ile kosztowało i gdzie to robiłeś? Jak się sprawdza?
Tok3
Obserwowany

14 Paź 2022, 14:19

helganin napisał(a):eszcze zastanawiam się jak zabezpieczyć katalizator bo auta do tego podnosić nie muszą, wkładają rękę ze sprzętem pod spód i wycinają w 30 sekund. Myślałem o owinięciu jakąś linką która jest ciężka do przecięcia.

Kupujesz sprężynę z zawieszenia o średnicy większej niż katalizator. Wkładasz do niej kata, od góry kata wkładasz osłonę termiczną, końce sprężyny podgrzewasz palnikiem i zaginasz z obu stron, żeby nie można było tego kata z niej wyjąć. Sprężynę spawasz do podwozia ( tu może być ciężko ze względu na zabezpieczenie antykorozyjne, ale można sobie z tym poradzić ). Zanim włożysz kata do sprężyny, trzeba na obu końcach kata przedłużyć rurę ( albo dospawać, albo dołożyć na zaciskach ). Chodzi o to, że jak włożysz kata do sprężyny, to nie będzie jak przykręcić do niego rury wydechowej, bo końcówki rury z kata są krótkie. No i potem przymierzyć i wyciąć kilka cm rury wydechowej żeby wszystko spasowało. Jest z tym roboty na kilka godzin, ale szczena złodziejowi opadnie jak to zobaczy. Ja jak robiłem coś takiego, to w tunelu w podwoziu dospawywałem płaskowniki, do których potem dospawywałem sprężynę. A sama sprężyna była na maxa podniesiona do tunelu, żeby nie można było dojść do tych spawów kątówką.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000