Auta do oceny - samochód dla rodziny

27 Lip 2017, 14:33

Witam serdecznie, mam do Was prośbę, szczególnie do wytrawnych forumowiczów, poszukuję auta do 42tys. Samochód dla rodziny 2+2. Dzieci już podrosły 6 i 11 latek. Nie potrzebuję wiec koniecznie dużego kufra. Będzie użytkowany głównie w mieście, raz na dwa tygodnie wyjazd do teścia 100km. Kilka razy w roku odwiedziny bliskich, trasa około 300km i wakacje. W tym roku była to Chorwacja, nasz najdłuższy wyjazd. Szukam głównie benzyny i proszę o ocenę wybranych aut. Czy dobrze szukam, czy może warto dołożyć i kupić np. nowego Tipo? Bardzo proszę o poradę, poniżej linki do aut:
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dariuszek75
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: mazda 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

28 Lip 2017, 07:16

Moim zdaniem nie warto, mimo iż nowe Tipo ma ciekawą sylwetkę to w zasadzie na tym się kończy. W tym budżecie masz cały szereg rodzinnych aut, oczywiście szukałbym czystej benzyny ze względu na przebiegi, zobacz np: Forda Mondeo mk4 s końca produkcji, nowsza Mazde 6 czy Peugeota 508.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

25 Lut 2018, 16:11

Witam ponownie Panowie. Nadal poszukuję auta. Kryteria się nie zmieniły. Budżet maks. 35t, rodzina 2+2, choć dzieciaki już starsze i bez wózków. Proszę o poradę. Mam możliwość sprawdzenia S-Maxa 2009 2.0 benzyna w wersji titanium, przebieg 170tyś - cena 34tyś. Cena zawyżona patrząc na rocznik ale proszę mi wierzyć iż na pierwszy rzut oka i moje oględziny w naprawdę fajnym stanie. Problem polega na tym, iż nawet jeśli okaże się warty kupienia to łazi mi po głowie czy nie warto zamiast S-Maxa szukać Mondeo MK4 po lifcie. Takie roczniki od 2011. Mam możliwość i dojście do aukcji poleasingowych, choć i tu jest zagwozdka... Bo cenie około 35tyś można złapać rocznik 2011 lub młodszy, przebieg do około 120tyś ale prawie wyłącznie kombi i wersja wyposażenia zdecydowanie uboższa. Dodam tylko iż samochód będzie parkowany pod blokiem i sporo jeżdżenia po mieście. Także moja żona będzie nim sporo jeździła więc nie chcę marudzenia o trudności z parkowaniem:). A może warto poszukać czegoś innego, np. C-Maxa? Proszę o pomoc.
dariuszek75
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: mazda 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach
    Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...
    Foteliki samochodowe dla małych pasażerów!
    Tylko 7% małych pasażerów podróżuje w odpowiednio zabezpieczonych fotelikach samochodowych, a do aż 40% poważnych wypadków z udziałem dzieci dochodzi podczas podróży krótszych niż 3 kilometry! ...