Auta po leasingu Carefleet, Master1 itd. Opinie

19 Kwi 2019, 14:47

Witam wszystkich forumowiczów,

Czy warto kupić auto używane z takich firm jak Carefleet, Autopunkt czy Master ? Może ktoś ma takie auto i podzieli się swoimi spostrzeżeniami ? Szukam Astry J 1.4b turbo, bądź Peugeot 308 II 1.2 b. Może wiecie gdzie lepiej kupić takie auto ? Dodam że jestem z okolic Dolnego Śląska i chce auto krajowe.
Ostatnio edytowany przez masseffect2, 19 Kwi 2019, 15:51, edytowano w sumie 1 raz
masseffect2
Nowicjusz

19 Kwi 2019, 15:37

Auta z pełną historią i na bieżąco serwisowane. Warto się zainteresować, pewniejsze niż sprowadzane strupy.
Poszukaj też w komisach dealerskich każdej z marek.
SzpiceRR
Nowicjusz

19 Kwi 2019, 15:57

Martwi mnie to, że nie można sprawdzić auta w ASO ponieważ nie mogą opuścić placu przed sprzedażą. Owszem z mechanikiem czy rzeczoznawca można przyjechać ale tylko tyle.
masseffect2
Nowicjusz

19 Kwi 2019, 18:28

Ja dodam tylko, że do 3008 warto jednak wziąć większy silnik
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2019, 19:37

Znalazłem 308 2014r 1.2 130 km myślę że nie będzie za słaby.
masseffect2
Nowicjusz

20 Kwi 2019, 06:52

308 z tym 1.2 będzie ok, tylko pasek rozrządu sprawdź (tam jest pasek w kąpieli olejowej).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
    Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...

20 Kwi 2019, 12:02

Jeśli przełkniesz pracę r3 i poruszasz się raczej po mieście, to będzie ok.

Znam przypadek, w którym osoba posiadająca 3008 1.2 PT, wprawdzie pierwszej generacji, w którym auto jeździło tylko po mieście, a w trasę pożyczane było Berlingo HDI od członka rodziny :ok: ale z dołu jedzie fajnie, można nawet dość łatwo zerwać przyczepność na jakimś żwirku
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

20 Kwi 2019, 18:33

mike napisał(a):Ja dodam tylko, że do 3008 warto jednak wziąć większy silnik

Najlepiej 2.0HDi/150 a nie jakieś gówniane 1.2

znam osobę która kupiła nowego nissana z tym silnikiem i teraz....żałuje
sam się przyznaje że to jest gó....ny silnik
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

23 Kwi 2019, 06:55

Ja znam z tych firm tylko Master1 i mogę Ci spokojnie polecić. Sprzedają samochody po kontraktach, więc masz wszystkie informacje na temat historii serwisowej no i możesz być spokojny o przebieg, bo firmy leasingowe nigdy przy nim nie grzebią.
Mariko
Nowicjusz

23 Kwi 2019, 10:44

andrewb25 napisał(a):Najlepiej 2.0HDi/150 a nie jakieś gówniane 1.2

znam osobę która kupiła nowego nissana z tym silnikiem i teraz....żałuje
sam się przyznaje że to jest gó....ny silnik

Tylko, że w Nissanie był 4-cylindrowy 1.2 z Renault. Peugeot nie ma nic wspólnego z Renault.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

29 Kwi 2019, 11:54

Byłem w Carefleet obejrzałem dwa auta astrę j 1.4t i pegeout 308 1.2t. Astra nie malowana oryginalny lakier auto fajne ale środek taki sobie, pug dużo lepszy w środku ale malowany z każdej strony i to nie za dobrze poskładany. Przynajmniej tyle że nie kłamią, było robione to i to mówi przedstawiciel. Szukam dalej może udam się na dniach do Master. Tylko tam mają w dieslu nie wiem co sądzić o dieslach w tych czasach ?
masseffect2
Nowicjusz

13 Lut 2020, 09:02

Witam.
Z góry przepraszam, że odkopuje temat, ale chciałbym poruszyć i przestrzec przed zakupem samochodu w master1, gdyż coś takiego jak rękojmia nie istnieje. Dają rękojmię "do bramy, a potem się nie znamy". Sam tego doświadczyłem i z usterką zostałem sam. Kupiłem samochód używany i odpuściłem sobie serwis w autoryzowanym serwisie, ponieważ sprzedawca zapewniał mnie, że samochód został sprawdzony u nich w serwisie. Skoro technicznie był ok (wg zapewnień serwisu master1), to z początku nie zwracałem uwagi na dziwne odgłosy z silnika, które z czasem stały się coraz częstsze. Poprosiłem więc o diagnozę w ramach rękojmi i spotkałem się z odmową. Tak wiem winę ponoszę sam za moją naiwność, bo przecież taki serwis jest z góry stronniczy i wyda ekspertyzę korzystną dla firmy, a nie dla klienta.
JacekSz77
Obserwowany

13 Lut 2020, 09:09

Temat stary ale myślę że każda opinia się przyda. Może ktoś skorzysta. Ja wybrałem się ze znajomym specjalistą do Niemiec i jestem zadowolony.
masseffect2
Nowicjusz

14 Lut 2020, 09:18

Panie Jacku,
Widzieliśmy Pana wpis w wizytówce Google. Zależy nam na wyjaśnieniu sprawy.
Prosimy o kontakt mailowy na [email widoczny po zalogowaniu] gdyż dzięki temu będziemy w stanie namierzyć Pana umowę w naszym systemie oraz poddać sprawę analizie.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Masterlease
Masterlease
Nowicjusz

14 Lut 2020, 11:12

Szanowni Państwo.
Jesteśmy w kontakcie mailowym, więc ponowny kontakt byłby bez sensu. Postanowiłem opisać sytuacje na forum, ponieważ zainteresowanie moją sprawą przejawiało się w odpowiedziach od Was z góry negatywnych, pisanych niejako z automatu. Z takimi odpowiedziami spotkałem się właśnie czytając inne fora, oraz opinie na Wasz temat. Wpisem tym chciałem zaakcentować i uczulić potencjalnych klientów na sytuacje, z którą ja się spotkałem, dokonując zakupu samochodu w Waszej firmie. Dodam jeszcze, że nawet Wasi pracownicy w punkcie sprzedaży byli zdziwieni, że odmówiliście chociażby sprawdzenia zasadności przyczyny składanej przeze mnie reklamacji.
Z racji na powyższe informuję jednocześnie, że dopóki nie zmieni się Wasze podejście do mojej sprawy, moje stanowisko na Wasz temat będzie widniało zarówno na tym, jak i na innych forach w tej właśnie postaci.
Jako, że forum nie służy do rozstrzygania sporu pomiędzy nami proszę o ewentualne informacje w wiadomościach prywatnych.
JacekSz77
Obserwowany