Auta z Chin

Co myślicie o Chińskich autach??

Są tandetne i niebezpieczne,śmierć na kołach
9
41%
Chętnie bym taki miał/a,jestem zainteresowany/a
3
14%
Nie chciał/a bym nimi jeźdźić
4
18%
Luksus za małe pieniądze
6
27%
Razem głosów : 22

18 Gru 2008, 00:28

Zobaczymy jak to za kilka lat będzie wyglądało w praktyce :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Gru 2008, 10:18

Dishman napisał(a):
karlone napisał(a):ok, wole te najbezpieczniejsze dlatego jeżdzę amerykańskim krążownikiem na ramie ;)

To nie jest takie oczywiste. Nowoczesne auta mają kontrolowane strefy zgniotu które pochłaniają energię. Skutek jest taki, że jako pasażera mniej Cię rzuca po aucie, niż w pancerwozach. Duże, sztywne auta dobre są wtedy gdy wjadą w mniejsze, bo je po prostu taranują. Niestety nie wszystkich stać na takie samochody.

[quote]jednak ja zakładam że mam do wydania 30 tys zł i musze kupić auto: nowe albo używane. Z używanych wybór jest szeroki ale z używanymi, to wiadomo jak jest. Wiekszość to kotlety z zachodu. Z nowych też wiadomo albo Rumunia albo Chiny ;) Pytanie czy warto ryzykowac zakup używanego, który może być zespawany z dwóch takich samych i nie da rady poznać bez rzeczoznawcy i demontażu wnętrza. Wiem co mówie, bo widziałem już takie akcje (Mercedes ML), że auto było zespawane z dwóch takich samych, tak że nawet lakier był oryginalny i testery grubości nic nie pomagały.

Geremek miał Mercedesa (nie spawanego) ze 16 poduszek i tez nie pomogło
Lopez
Lopez
Nowicjusz

Miejscowość: Detroit

18 Gru 2008, 23:20

Ja bym ryzykował używanego. Ryzyko, że trafisz na składaka jest jednak niewielkie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Gru 2008, 08:41

Dishman napisał(a):Ja bym ryzykował używanego. Ryzyko, że trafisz na składaka jest jednak niewielkie.
Nie wiem w jakiej okolicy mieszkasz ale u mnie w okolicznych komisach 90% to kotlety z zachodu. I nie mówię tu o autach po stłuczkach, tylko po wymianie dachu, ćwiary, wymianach tapicerek i desek rozdzielczych. Nie chce mówić ile aut obejrzałem ale na prawdę nic nie mogłem znaleźć godnego uwagi. Jak już jest coś ciekawego to trzeba się szarpnąć, bo właściciel nie ma zamiaru oddawać samochodu po cenach rynkowych.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...