Autko Benzyna+LPG do 13tys

14 Lut 2014, 12:34

Jako, że jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym się ze wszystkimi gorąco przywitać!

Mój tata szuka samochodu, w gazie do 13tysięcy. Ogłoszeń do tej ceny jest multum, narazie jesteśmy na etapie wyboru marki/modelu i dlatego do Was tutaj piszę. Co byście polecali w tej cenie? Tata jest kierowcą, któremu jakiś wielki silnik nie jest potrzebny, 1.6 będzie w porządku, 1.8 już chyba za duże. Głównie furka ma służyć na dojazdy do pracy +/- 5km, czasem raz na jakiś miesiąc wyjazd do rodzinki, niecałe 30km i raz w roku wyjazd w góry. Jeździć szybko też raczej nie jeździ, raczej spokojnie, więc 150 koni nie potrzebuje :)

Wymagania co do auta:
- jak najmniejsza awaryjność auta :ok:
- rocznik min. 2000
- klimatyzacja (najlepiej climatronic)
- musi być w środku cicho przy tych 110 km/h
- ABS, AIRBAG, el. szyby (najlepiej x4), el. lusterka, ESP może być, nie musi

Myślę, że to chyba wszystko, mam nadzieję, że nic nie przeoczyłem. Jeśli chodzi o nadwozie, to kombi raczej też odpada, Hatchback i Sedan bedą ok.

Pozdrawiam
unun
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Lut 2014, 12:46

E46 316i/318i.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Lut 2014, 16:40

Astra z tym silnikiem będzie znakomita do gazu :wink:
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...