Autko cena ~13 tyś

06 Lip 2009, 23:11

Za 13 kafli można już zacząć myśleć o nienajgorszej Xsaarze.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

07 Lip 2009, 07:12

zdrajczyk napisał(a):Koledzy, chcę kupić autko właśnie do +/- 13tyś zł. Zastanawiam się właśnie nad Focusem ok. 2000r, 1.8 TDDI, ale słyszałem że po 150tyś siada pompa paliwa (duże koszty wymiany) i wogóle te silniki są awaryjne :/ A szkoda bo autko na prawdę super

Bardzo, bardzo ciężko będzie kupić żywą fokę za takie pieniądze... Co do awaryjności silnika to naczytałeś się bzdur.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

07 Lip 2009, 13:54

znalazłem coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tylko nie wiedzieć czemu, facet nie odbiera od 3 dni telefonów :/
Z ww. aut chyb Focus najbardziej mi się podoba. Odnośnie awaryjności silników, przeglądnąłem fora samochodowe, niektórzy się właśnie rozpisywali ile to muszą wsadzać pieniędzy w te silniki, ale wydaję mi się że to właśnie takie powypadkowe, naprawiane w garażu modele. Sam się dziwiłem ponieważ zawsze wydawało mi się że diesle potrafią przejechać pół miliona bez większych napraw... Notabene, znalazłem jeszcze chyba 2 czy 3 godne uwagi, z rejestracją wyszłyby do 15 tyś zł max.
zdrajczyk
Nowicjusz

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie

07 Lip 2009, 14:36

Pytanie tylko jak wygląda w realu bo z fot nic nie wynika. Mam nadzieję, że się mylę ale z takim wypasem za 13 tyś to musi być trup...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

07 Lip 2009, 16:31

Napiszcie coś o tych Peugeot-ach hdi :) czy za 13 kupie coś konkretnego ? i posłuży mi z 4 lata ?
choke
Nowicjusz

09 Sie 2009, 20:00

a myslales moze o Hondach ? moja propozycja -> Honda lub Civic? ale ta akurat chyba nie na polskie drogi :p a moze mondeo?
Ostatnio edytowany przez klaudi00, 22 Wrz 2009, 22:41, edytowano w sumie 1 raz
klaudi00
Nowicjusz

Miejscowość: fg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...

20 Sie 2009, 14:45

Witam w tą sobotę wybieram się na giełdę samochodową moje dwa typy to
Opel Astra
Ford Focus
Obie w Hatchback ostateczna kwota jaka przeznaczam to 15 tyś co byście mi doradzili
choke
Nowicjusz