03 Lip 2012, 22:56
Ja sprzedałem niedawno Megane I i takie też auto poleciłbym Tobie.
Nie wiem czy akurat mój egzemplarz był tak udany czy ogółem są to udane auta, ale byłem z niego zadowolony. Wyposażenie jak na takie auto bardzo bogate, choć w rzeczywistości i tak połowy rzeczy nie używałem, ale miałem i klimatyzacje, komputer, radio, obie szyby podgrzewane, siedzenia podgrzewane, 4 szyby i lusterka elektryczne. Auto było nie wyjeżdżone. W cenie 8-10 tys. znajdziesz spokojnie egzemplarz z końca produkcji, czyli 2002 z silnikiem 1.6 16V. Silnik ma 107KM, jest całkiem dynamiczny, spokojnie można polecieć nim 160-170 w razie potrzeby np. na niemieckiej autostradzie, spalanie jak dla mnie było akceptowalne. W momencie sprzedaży miałem średnią 7.2 l/100km z ostatnich 4500 km, a głównie kręciłem się po mieście i okolicach, czasem gdzieś jakaś mała wycieczka. Auto tanie w eksploatacji, praktycznie bezawaryjne - przez 2 lata padła mi tylko cewka, reszta to rozrząd, oleje, klocki etc, czyli rzeczy, które wymienić tak czy siak trzeba. Ogółem jednak auto przez 2 lata i niespełna 30000 km było zawsze na chodzie.
Pytanie tylko czy akceptujesz auta francuskie, ale wydaje mi się, że za tą cenę naprawdę ciężko znaleźć coś lepszego, w podobnym wieku. Co ważne Meganki raczej nie są tak pozajeżdżane jak Golfy czy A3, które przy okazji będą kilka lat starsze. Nie miałem też najmniejszych problemów z korozją.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]