Autko do 10 tys, ale które wybrac??

02 Maj 2010, 13:20

oto kilka modelów które mnie interesują ale naprawde nie wiem na który sie zdecydowac. jak mozecie to pomozcie mi wybrac cos konkretnego bo naprawde sam nie wiem, kwota to do 10 tys, wiec poszalec nie moge,
oto lista:

Sedan
opel vecrta B
ford focus
audia A4
opel astra II
toyota avensis

Coupe/Sport
ford puma
hundai coupe
mitsubishi Eclipse
ford cougar
rafal20092
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

02 Maj 2010, 14:00

Wypowiem się tylko na temat kilka aut, bo o reszcie dużo nie wiem :sad:
Audi A4 - wady to przede wszystkim zawieszenie: aluminowe wahacze i niewymienne sworznie (które są drogie), zawieszenie jest łatwe do uszkodzenia na naszych polskich drogach. Jeżeli miałbym kupować to wybrałbym 1.9 TDI (w mocniejszej wrsji), ogólnie to trudno o zadbany egzemplarz.

Ford Focus - brat ma i bardzo sobie chwali, silnik 1.8 TDCI (115KM) - różne są opinie, ale jeszcze nie miał awarii. Ma dobre osiągi, dużo samochodów jest wyposażonych w niezłe wyposażenie (klima, 4 poduszki, itp.), ale nie wiem czy 10tys. znajdziesz coś dobrego nie po flocie.

Hyundai Coupe - fajnie wygląda, ale podobno trudno go sprzedać, bo to Hyundai, ale ten model jest udany

Opel Astra - dobre zawieszenie, ale dużo samochodów po firmach z kręconymi licznikami, dosyć tani w serwisowaniu, dużo części zamiennych. Dobry silnik to 1.6 16V, nawet z LPG długo posłuży.

A bym się zastanawiał między Astrą a Focusem, ale za 10 tys. może być trudno znaleźć coś zadbanego. A do czego ma Ci służyć samochód? Zestawiłeś Coupe z 3d i sedanami - trochę dziwnie :wink:
kresiaczek
Nowicjusz

02 Maj 2010, 14:14

samochodzik ma mi posluzyc do codziennego uzytkowania, gdzies jechac, itp,

bo ja mam taki problem, wole jak samochod jest w systemie drzwi 4/5 ale uwielbiam sport/coupe wiec dlatego podalem kilka mozliwosci. jezeli sedan to bede mial 4/5 drzwi ale za to brak zaciecia sportowego, jezeli zas sport to 2/3 drzwi :)
rafal20092
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

03 Maj 2010, 15:25

No to może CLS albo Aston Martin Rapide? Ha ha ha
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

03 Maj 2010, 15:46

skóra napisał(a):No to może CLS albo Aston Martin Rapide? Ha ha ha
Po co się odzywasz, jak nie masz nic sensownego do powiedzenia? Nie rozumiem was czasami, ludzie... :???:
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...