REKLAMA
Przeczytałem spora część forum dzisiaj i stwierdziłem - a jednak napisze
Tak więc aktualnie bujam się Fiatem Seicento 1.1mpi, zmieniam auto gdyż iż potrzeba mi czegoś większego, na studia prawdopodobnie będę dojeżdżać daleko a pikaczentem nie będzie mi się chciało tłuc np do wawy z Koszalina żeby rodziców zobaczyć pewnie większość z was zaraz powie ze po tym aucie każde inne to bedzie lux
Do rzeczy:
W planie mam wydać jak w temacie ok 11tysi, oczywiście z wiadomych powodów planuje mieć ok 2k zł w zapasie na natychmiastowe wymiany w aucie typu rozrząd. Aha, nie przeraża mnie fakt ze auto jest mniej lub więcej awaryjne - z racji profesji 99% rzeczy robię sobie sam więc mam dużo taniej
Najbardziej mi się podoba Alfa Romeo 156 1.9JTD, diesel z racji tego ze silniki TS są awaryjne. Za ta kwotę dorwać jakoś sensownie utrzymane auto to trzeba trochę poszukać. Ale to jest mój główny faworyt.
No i w sumie koniec moich typów.. chciałem audi A3 ale za kwotę 15tysi ciężko dorwać taka żeby nie była zrobiona z trzech.. a co dopiero 11.. ;p
Tak więc moje wymagania:
- silnik do 2l - wiadomo ubezpieczenie
- najlepiej diesel (ale nie musi)
- chciałbym żeby do 100 miał góra 10-10.5sek bo lubię podeptać
- spalanie żeby w mieście zamykało się w granicy 10l +-1l
- jeśli chodzi o wielkość auta.. jeśli chodzi o pokrój seicento na dzień dobry papa, w domu mam seicento i matiza, male i mam dość mam w domu jeszcze peugeota 206, auto tej wielkości to jest minimum jakie bym brał pod uwagę, z drugiej strony na pewno nie większe niż alfa 156/audi a4. Większe do garażu nie wjedzie
- najchętniej żeby to nie było bardzo pospolite auto no ale jeśli musi.. z tej racji alfa 156, lubię się trochę wyróżniać
Patrzyłem jeszcze na typowe panzefausty typu Audi A4 czy coś, ale chętnie bym o nich porozmawiał
Aha jeszcze jedno ja to tak nazywam że chciałby auto troche nowsze technologicznie od Golfa 3 gen. czyli typowe dla tamtego okresu np. wykończenie wnetrza. Ale nie ma co wybrzydzać w tym przedziale gotówkowym, za te psie pieniądze ciężko będzie coś kupic..
UWAGA!
Liczę na rozmowę na pewnym "poziomie" a nie wbijanie itp, jak się komuś nie podoba, nie musi czytać
I drugie: chciałbym pogadać w faktycznym sensie a nie masz zobacz oto "honda civic może taka <<link>>?" i koniec. Chętnie bym powymieniał zdania i spostrzeżenia na temat aut. Jeśli nie to może być zwykle linkowanie i tyle
Edit: granice 11.500 można lekko ale lekko nagiąć i raczej chciałbym nie-ople raczej jestem zdecydowane na Alfe 156 ale liczę na miłą dyskusję i może zmienię zdanie