Autko do 12 tys (>2001r)

06 Sty 2013, 13:25

Witam.
Szukam auta do 12 tysięcy. Maksymalnie 12 letnie. Co prawda ma to być auto dla dziewczyny, ponieważ ja już swoją astrę posiadam, ale przy zakupię auta nie ukrywam, że patrzę też na siebie :P Autko musi być ekonomiczne, nie może zamulać więc troszkę dynamiki by się przydało, mało awaryjne, w miarę tanie części, 5-drzwiowe, hatchback, autko nie może być ani za małe, ani za duże.
Mam kilka typów:
- Suzuki Ignis
- Skoda Fabia
- Ford Fiesta
- Kia Picanto
- Fiat Panda
- Fiat Punto
- Toyota Yaris
m4gnum
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: Tico, Astra

06 Sty 2013, 14:59

Możesz próbowac znaleźć ładną Yariske z silnikiem benzynowym o pojemności 1.0 - Auto bezawaryjne ( o ile zadbane ) Próbowałbym również z Fiestą, poniewąz ponoć te auta podobają sie dziewczynom, a i dla mężczyzn nie są to brzydkie samochody ;)
Xyoz
Początkujący

Prawo jazdy: 22 12 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1.6 101km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

06 Sty 2013, 15:32

zamiast fiesty lepiej focusa, reszta samochod ok, najmniej awaryjny bedzie yaris a znowu do fabii czesci beda najtansze, picanto to slaby samochod
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

06 Sty 2013, 21:11

Dziewczyna póki co jest najbardziej nastawiona na Suzuki Ignis lub ew. Kia Picanto.
Yariska według mnie trochę mała, ale nie miałem okazji w niej siedzieć ani prowadzić więc może tylko takie stwarza pozory. Czy silnik 1.0 nie będzie troszkę zamulał?
Ja bym stawiał na jakiegoś Forda lub Skodę. Mam na oku Fiestę VI w dieslu lub Focusa II (tylko ten dla dziewczyny trochę duży może być), oglądałem też Fusion. Ewentualnie Skoda Fabia, zgrabne, ładne autko.
Więc skoro Kia odpada to zostają Suzuki, Fordy i Skoda.
Który byście mogli polecić i jaki silnik byłby najlepszy w konkretnych modelach?
Jutro już teściowa z narzeczoną chcą coś kupić koniecznie, dlatego prosiłbym o w miarę szybka odpowiedź, żeby nie kupiły jakiegoś badziewia ;D

Edit.
Właśnie rozmawiałem z Panem który ma na sprzedaż Kie Picanto u mnie w mieście. Auto jest w stanie idealnym, wzięte w rozliczeniu w salonie Kia. Ma udokumentowany przebieg. Pochodzi z roku 2004. Silnik 999 cm3. I właściciel. Bezwypadkowe. Nie wymaga wkładu finansowego. Cena 9000zł
m4gnum
Nowicjusz

07 Sty 2013, 19:55

Prawdopodobnie będzie kupione to autko:
[link do Tablica wygasł]:
Czy wie ktoś co to za kolor? :P
m4gnum
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Corvette C3 Stingray
    Długa maska, wąska talia i zjawiskowy wygląd. Mowa o samochodzie Corvette C3 Stingray - kolekcjonerskim rarytasie. Choć od jego stworzenia minęło ponad 40 lat nadal zadziwia nowoczesną stylistyką i świetnymi osiągami. Samochód ...