Autko do 12tys zl

04 Mar 2007, 18:23

witam (nie poraz pierwszy ;)) udalo sie uzbierac 12tys tzn jest wiecej ale reszta na OC rozrzad wymiana plynow itp etc. chcialbym sie was spytac jakie autko mi mozecie doradzic do jazdy do pracy 35km dzienni ekonomiczne dosc gabarytowe duze , tanie w eksploatacji i z jakims czasem chcialbym zaladowac gaz ale nie sekwencje wiec autko ktore ma plastikowy kolektor odpada. daca jesze musze ze japonce opadaja bo OC mam duze nie mam lat i nie mam na kogo wziasc auto mam zalatwione tanie oc na auta Saab, rover, ford, seat, opel i Vw. takie samo oc bede placil dla aut o pojemnosci od 1251-1849cm3 wiec taki przedzial mnie tylko interesuje.
wybralem sobie nastepujace modele
Opel Vectra 1,6,16v
Opel Astra I
Vw Polo
Seat Ibiza
ktroe mozecie mi doradzic odrazu mowie ze Golfy nie dla mnie;) moze jakies opinie na temat vectry bo mialem przyjemnosc sie przejechac takim autem i powiem ze spodobalo mi sie jednak nei iwem jak z czesciami i jak z spalaniem? (jazda w granicach rozsadku) moga byc 3drzwiowe:) pozdrawiam YABU
Piłeś nie jedź! Jedziesz nie pij!
YABU
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Mar 2007, 19:41

Kup Opla Vectrę, bo jest najlepszy wśród wymienionych tych samochodów.
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

04 Mar 2007, 21:59

spoko ale mozesz cos wiecej napisa skoro jest najlepszy? tzn jakie moze byc spalanie gazu jakbym zalozyl oraz benzynki? jak z czesciami? czytalem sotatnio gdzies ze vectry lubia sporo spalac oleju nie wiem czy to prawda? czy na 11letnie auto 190tys jest duzo? dodam ze 190tys zrobilo na polskich drogach. pozdrawiam Yabu

chyba ze cos innego doradzicie?
Piłeś nie jedź! Jedziesz nie pij!
YABU
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Mar 2007, 19:08

No nie wiem czy Opel Vectra to takie najlepsze z tych co były wmienione.
A poza tym to dużo - 190 tyś. km i to na naszych "idealnych" drogach. Wymieniłeś też rover - znajomy ma i jest bardzo zadowolony z jazdy (spalanie też nie takie złe). Tyle, że jest 1 minus (kupował mise olejową i wybulił 2,5 tyś) - kosztowne autko.
morgen
Nowicjusz

Auto: Fiat

13 Mar 2007, 23:43

BMW E36 2.0 Rzędoe 6 garów 150 KM skóra, klima 93-94 8)
Bayerische Motoren Werke E-36
yeahman
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F140 - Ferrari
    Wszyscy fani sportowych aut kochają silniki V12, a jednym z najsłynniejszych producentów motorów tego typu jest Ferrari. W swojej bogatej historii włoska marka stworzyła wiele jednostek o takim układzie i naprawdę ...
    Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...