Autko do 13 tyś.

20 Gru 2008, 15:48

Witam, chciałbym kupic autko do max 13 tys zł , zainteresowany jestem peugotem 206 1,4 w benzynce albo astra 2 1,6 , jesli macie inne propozycje prosze o pomoc .Zalezy mi na tym , aby było mało awaryjne , oczywiscie spalanie w miare niskie, ale zeby było w miare zrywne , dzieki i pozdrawiam .
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

20 Gru 2008, 17:58

Opel Corsa 1.2 benzyna.
Rover 200 lub 400 2.0 diesel
Suzuki Swift - ten z kolei trochę brzydki jak dla mnie.
bogdan85
Nowicjusz

20 Gru 2008, 19:26

Jeśli chodzi o astrę to ta jest bardzo awaryjna.Silniki opla są do du... po większym przebiegu zaczynają sie psuć i psuć a jak już zrobisz to dalej będą się psuć.Zastanów się dlaczego 2-3-letnie ople z full wypasem, po prostu luksus są warte tyle co 5-6-letnie audi?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

20 Gru 2008, 19:48

pierwsze słysze, zeby benzynowe silniki astry były awaryjne :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

21 Gru 2008, 09:16

Jak widzicie jedni mowią tak inni inaczej, tez spotkałem sie z wieloma opiniami na temat asrty , takze tu chyba wszystko zalezy jak trafisz.Wrajcając do peugota 206 z silniczkiem 1,4? Zalezy mi na małolitrazowym autku takze powyzej 1,6 raczej nie wchodza w rachube.Oplaty by mnie zniszczyły, chce cos w miare ekonomicznego, ale zarazem nie zbyt małego , no i co najwazniejsze w miare bezawaryjnego.
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

21 Gru 2008, 13:00

Pawlo napisał(a):pierwsze słysze, zeby benzynowe silniki astry były awaryjne :)

a to że nadmiernie biorą olej to słyszałeś?? co w efekcie prowadzi do późniejszych awarii jednostek
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota w Rajdzie Dakar - historia startów
    Rajd Dakar nie bierze jeńców. Niedostępny teren, ekstremalne warunki pogodowe oraz walka z czasem i zmęczeniem sprawiają, że tę rywalizację mogą wygrać tylko najtwardsi ludzie i najmocniejszy sprzęt. Zakończona właśnie, ...

22 Gru 2008, 18:56

ja polecam Opla Vectre B z silniczkiem tak powiedzmy 1.6 16V (101HP)
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

22 Gru 2008, 22:20

Ty polecasz a mój znajomy nie... mówi że mocy za mało i że silniki 1.8 tyle samo palą a są lepsze. Z perspektywy czasu wziąłby 1.8
bogdan85
Nowicjusz