Autko do 15 tyś powyżej 2000 rok

10 Sie 2011, 20:26

Witam

Chciałbym się na wstępie przywitać z fanami motoryzacji.

Dla admina w opcji szukaj nie znalazłem nic co konkretnie iteresowałoby mnie i moje wymagania : ).

Więc tak zaczne może od tego jakie są moje wymagania.
Przede wszystkim osobiście dla mnie 15 tyś zł to duża kwota dlatego mam ogromny dylemat co wybrać. Chciałbym autko trwałe na dobreeeeeeeeeeee kilka lat i rodzinne. Chciałbym aby jego trwałość miała też związek z tanimi częściami. W zależnosci od podanych przeze mnie modeli chciałbym abyście napisali z jakim silnikiem wybrać dany model. Może akurat ktoś z was będzie w posiadaniu takiego modlu więc z wielką uwagą przeczytam wasze posty z opiniami. Co do spalania szczerze jak mam gdzieś pojechać to i tak pojade jednak chciałbym jechać wygodnie .. i cenie sobie cisze w samochodzie. Podstawa klima wiadomo.

Więc tak .. zaczne od modelu który dla mnie osobiscie jest cudowny bo kocham tą marke lecz mniej rodzinny Audi A3 rocznik 2000 na co zwrócic uwage przy tym modelu z jakim silnik podstawowe informacje.

A teraz tak na oku od pewnego czasu mam 3 samochody konkretnie Volvo V40 , Forda Monde , Toyota Awensis modele powyżej 2002 rocznik. Posiadaja bogate wnętrza itp ... lecz mnie interesuje jak w/w trwałość na lata i tania ekploatacja bardzo prosze o wasze opinie przy tych modelach. Może i wy możecie mi polecic inne modele godne uwagi do tej kwoty.

Z poszanowaniem

Bornik : )
Bornik
Obserwowany

Auto: Fiat Punto 1 55 S

12 Sie 2011, 09:35

Dziękuje wszystki za podpowiedz .... widze, że to jest bardzo ambitne forum ... bez komentarza.
Bornik
Obserwowany

Auto: Fiat Punto 1 55 S

12 Sie 2011, 11:24

Volvo V40 mogę polecić z czystym sumieniem. Miałem i przez dwa lata nie sprawił żadnych kłopotów. Twarde zawieszenie na nasze drogi, ale na trasach super. Ja miałem diesla 1.9 116 KM - super dynamika, spalanie w mieście max 7,5 L/100 km. Mało miejsca z tyłu na nogi ale bez tragedii. Polecam też Honde Accord z 1.8 pod maską, bardzo niezawodne auto, pojemne, wysoka kultura pracy silnika, sportowa sylwetka połączona z elegancją.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sie 2011, 12:51

Volvo to dobra marka, ale o V40 ja z kolei słyszałem nieciekawe opinie. Zapewne wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Możliwe, że najlepszym rozwiązaniem będzie Avensis, mimo że te starsze modele do najpiekniejszych nie należą.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz