Autko do 1500zł

22 Kwi 2013, 18:37

Gdy kupujesz samochód to zostaw sobie jakieś 500zl rezerwy bo do używanego samochodu zawsze trzeba dołożyć, choćby wymiana płynów, filtrów, oraz rozrządu, oraz prawdopodobnie jakieś elementy w zawieszeniu - to standard. Do tego kilka stów na ubezpieczenie. O paliwie już nie wspomnę. Ale ja gdybym miał kupować samochód za takie pieniądze to bym się dobrze zastanowił czy nie warto dołożyć i kupić coś lepszego. Auto za 1500zł będzie bardzo awaryjne i bardzo możliwe że w rok właduje się w niego drugie tyle.
Freelancer
Nowicjusz

Miejscowość: Radom
Auto: Ferrari ;)

23 Kwi 2013, 14:04

[link do Tablica wygasł]:

Jutro jadę oglądać.

Problem w tym, że jestem laikiem samochodowym, więc nie bardzo wiem na co zwracać uwagę poza paroma oczywistymi rzeczami jak stan blacharki, podwozia. No i nie wiem, czy jest to wersja na wtrysku paliwa, bo sprzedający sam nie wie.
drenzi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2013
Auto: nie mam

23 Kwi 2013, 15:19

Oglądać auto za 900zł? Na 100% trzeba będzie coś do niego dołożyć więc nie ma sie co łudzić.
To już wolałbym zainteresować sie tym Clio [link do oferty na Allegro wygasł] auto już na poznańskich tablicach więc 100zł zostaje w kieszeni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Kwi 2013, 19:49

no napewno cos bedzie do zrobienia ale pytanie ile i czy oplaca sie to robic...

ja swoja fieste 1.1 91r sprzedalem niecale pol roku temu za 600 zł ;D

do zrobienia byly progi bo juz troche je ruda dopadala, ewentualne zaprawki na tylnych nadkolach a jedyna mechaniczna rzecz do zrobienia na juz powiedzmy, to byl do zdiagnozowania problem z lapaniem zbyt duzej temperatury - nieraz nie otwieral sie obieg plynu chlodzacego wtedy sie auto grzalo.

ale za ta cene facet sie nie zrazil. reszta w aucie byla porobiona cale nowe zawieszenie, sprzeglo i bla bla bla.

ale zalezalo mi na czasie bo mialem juz do odebrania Civica;) wiec pogonilem za te 600.

(btw - wystawilem auto za 1100 -> liczylem naprawde na 800 a w koncu sprzedalem za 600 ale jak bym wystawil od razu za 800 zł to by nikt nawet nie zadzwonil bo ludzie sadza ze to wogole nie bedzie jezdzic... a jak jest 1100 i im zejdziesz do takiej kwoty to sie czuja ze zrobili dobry deal)

tak wiec jak masz blisko to jedz ogladac tego cienkiego moze jest calkiem do pojezdzenia. a jak nie to szukac trzeba dalej;)

byle nie wsrod aut od handlarzy;) chyba ze masz znajomego i poprostu ci znajdzie auto i na nim nie zarobi;)

P.S.
to Clio calkiem fajnie sie prezentuje moze by poszlo za 1200 zl;) a zawsze to 5 drzwi i juz pelnowymiarowe auto;) bo cienki to malutki jednak jest;) tez sie ku niemu szykowalem jak zdalem prawko a jednak pokusilem sie na fieste;) - ale Tobie nie polecam mimo tanich czesci to nieoplacalne autko, duuuuzo mi palila diablica i lubila sie popsuc;)
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

23 Kwi 2013, 20:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

24 Kwi 2013, 07:38

Trzeba szukac też okazji,ja 2.5roku za 1400zł kupiłem malucha w stanie idealnym od 1właściciela i przez ponad rok jeżdził bez żadnego dokładania (wiadomo oleje,filtry wymieniane na bieżąco) a jak sie coś zepsuje to ceny części są śmiesznie tanie i każdy mechanik to zrobi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2013, 12:24

Myślę ,że znalazła by się Fiesta w tej cenie, np. : [link do oferty na Allegro wygasł] :) A jeśli nie to fajne takie CC sporting :D
Birko
Nowicjusz

Auto: BMW 3 e46
Silnik: n42 2.0 143km 200nm
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

24 Kwi 2013, 12:25

Ta Fiesta jest niby z mojego miasta :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

24 Kwi 2013, 19:36

Ładna fiestka ;D moja miała jeszcze pomarańczowe kierunki. szkoda tylko ze 3 drzwiowy. chociaz to moze byc plus bo na szrocie jest wiecej drzwi do wersji 3 drzwiowej... mi jak przyfanzolił facet prosto w drzwi to sie musialem sporo najezdzic.... bo wszedzie jak na zlosc byly tylko od "trojek"

no i nadkola juz zrobione to powinien byc spokój na jakis czas.
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Rok produkcji: 1996

25 Kwi 2013, 13:11

Cieniasa nie zdążyłem nawet obejrzeć, bo już został pogoniony dzień przed.

No nic. Na razie będę sobie powoli zbierał sianko, a jak się trafi jakaś okazja to wtedy pomyśle.
drenzi
Nowicjusz

25 Kwi 2013, 13:35

Zobacz to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2013, 16:05

Kurde, ładne te Uno. Jedyny minus to ta pęknięta szyba.

No i auto jest od handlarza. Dzisiaj je kupił i wystawił od razu.

Chyba jeszcze dzisiaj pojadę je obejrzeć. Problem w tym, że znajomemu mechanikowi nie pasuje, więc pojadę sam je oglądać. O co pytać, co sprawdzać?
drenzi
Nowicjusz

26 Kwi 2013, 07:37

W przypadku Una blacha :!: sprawdz dokladnie progi,doły drzwi i podłoge czy nie ma dziur itp. Szyba to nie problem,wymiana to jakieś 300-400zł. Ponadto sprawdz czy nic nie cieknie z silnika,ogólnie jak sie nie znasz to weż go na stacje diagnostyczną niech sprawdzą albo do jakiegoś warsztatu.
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2013, 10:12

Byłem wczoraj. Ogólnie ładny egzemplarz. Progi faktycznie widać, że były wstawiane, prawie brak rdzy. Wszystko działało bez zarzutu, sprawdziłem każdy zakamarek, środek bardzo zadbany, nowiótkie oponki dębicy całosezonowe. Silnik równo pracował, podczas jazdy nie ściągało na boki i nic nie stukało, hamulce miał słabe.

Ale mówię nie. Po prostu nie spodobało mi się to auto i z zewnątrz jak i sama jazda nim. CC w 700 już się lepiej zbierał od tego kloca.
drenzi
Nowicjusz

26 Kwi 2013, 12:18

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (jeszcze trochę pojeździ)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (Ta Fiesta wygląda ładnie)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra