Autko do 20 tys. dla blondynki :-)

02 Lis 2015, 11:46

Cześć! Przeglądam Wasze forum i niestety nie trafiłam na idealnie pasujacy temat do moich wymagań :-( otóż pomóżcie proszę znalezieniu czegoś co by spełniało takie wymagania:
- samochód do jazdy po Warszawie - do pracy 12 km ale raczej rzadko będę jeździć (częściej na zakupy :-) )
- raz na miesiąc trasa w promieniu 400km w jedną stronę.
- jeśli chodzi o wymagania wizualne to raczej hatchback i 5drzwiowy (mam królika i musi mi się zmieścić jego klatka:-) )

Budżet około 20 tysięcy. Najlepiej nie psujący się. A jeśli już to żeby nie wychodziły za drogie te naprawy :-)

Co byście polecali? Kiedyś wpadł mi w oko ford Focus mk2 ale opinie słyszę mieszane i sama nie wiem jak to jest.
MagEmi
Obserwowany

Auto: Nie mam

02 Lis 2015, 12:17

Ja bym poszedł bardziej w stronę unikalności i czegoś nietypowego i wybrał np.

Audi TT 1,8T lub ewentualnie VW New Beetle też 1,8T, można założyć lpg itd..fakt że miejsca za dużo nie ma ale czy na pewno potrzebujesz tyle przestrzeni? oraz zwykły szary hatchback? Dla młodej kobiety coś bardziej fikuśnego, tak mi się wydaje.

Takie moje propozycje.

A jak odpada to np. Toyota Corolla? Citroen C4? albo Seat Leon? Kia Ceed?
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Lis 2015, 13:05

Jako że bardzo lubię blondynki to coś napisze :mrgreen:

Wyjątkowo zgadzam się z lovato, bo młoda dziewczyna w zwykłym hatchbacku to tak nie za bardzo :/ gdyby nie te trasy i królik mógłbym polecić Mazdę mx-5, ale jazda 400km szorując szanowną pupą po asfalcie to słaba opcja (choć mnie by to nie przeszkadzało, ale ja jestem dziwny więc wiesz :mrgreen: ). Z podobnych aut można dorzucić Merca SLK, który jest już bardziej praktyczny, komfortowy no i ma metalowy dach - w mx-5 jest materiałowy namiot
Rzecz jasna można kupić ciekawe hatchbacki - Fiat 500 (tylko znów jedź takim małym g.nem w trasę), Volvo C30 którym sam bym nie pogardził, BMW e46 compact, Mercedes C klasa W203 coupe czy jak go tam zwą, jakieś Mini też się znajdzie tylko jak sama nazwa wskazuje jest dość mini :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bez nerwów, to tylko upał
    Wysokie temperatury i bezchmurne niebo to wymarzona pogoda na wakacje, lecz w czasie podróży samochodem może dla wielu kierowców stanowić wyzwanie. Klimatyzacja w aucie znacznie poprawia komfort jazdy, ale z ...