Autko do 30 tysięcy

28 Sie 2019, 18:48

Witam,
chciałbym wreszcie wymienić auto i przesiąść się z mojego Seicento do czegoś wygodniejszego, większego i oczywiście żwawszego.

Prawo jazdy mam od 6 lat i moje przebiego kręcą się w okolicach 13-14 tysięcy rocznie przy czym zdecydowana większość to miasto i jazda w 1/2 osoby. Myślę, że benzyna z możliwością założenia instalacji LPG będzie w moim przypadku dobrym wyborem. Silnik nie musi być mega pojemny ale fajnie jakby dawał coś więcej z jazdy oprócz zwykłego toczenia się.

Co możecie polecić w moim budżecie? Proszę o propozycję :)
Vinuz
Nowicjusz

28 Sie 2019, 19:23

A miasto zakorkowane? Już parę razy były tematy, że ktoś pisze, że robi 15000km rocznie ... a później wychodziło, że z jazdy po mieście / do pracy to de facto 2000km rocznie, także dobrze byłoby doprecyzować.
tomekdk

28 Sie 2019, 19:52

Korków jako takich nie ma ale moje przejazdy to głównie krótkie odcinki, do pracy jadę w porywach do 15 minut, dłuższą trasą są dojazdy do Warszawy gdzie wychodzi około 40km w jedną stronę kilka razy w miesiącu oraz raz na parę miesięcy dłuższy wypad tak około 300km.
Vinuz
Nowicjusz

29 Sie 2019, 20:40

Witam, chciałbym zasięgnąć porady odnośnie samochodu marki Abarth Grande Punto. Jakie są opinie na temat silnika, kosztów utrzymania samochodu czy spalania? Czy w kwocie do 30 tysięcy uda się znaleźć jakiś zadbany egzemplarz?
Ostatnio edytowany przez mike, 29 Sie 2019, 22:49, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Masz już jeden wątek
Vinuz
Nowicjusz

29 Sie 2019, 21:34

Do 30k.spokojnie kupisz GP A. Ogólnie b.fajne autko o ile przymkniesz oko na drobne awarie. Spalanie przy spokojnej jeździe do 9-10l i to bez eco głupot.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Sie 2019, 12:04

Ogólnie nie ma problemu z częściami a ich ceny nie są jakieś kosmiczne? Pytam bo szukam auta, które w zamyśle ma być autem codziennym używanym zarówno na krótkich odcinkach podczas dojazdów do pracy, jazdy po mieście jak i krótkich wypadów od czasu do czasu. Może jakiś inny hatchback/coupe?
Vinuz
Nowicjusz