Autko do 5-6 tysięcy złociszy

16 Kwi 2010, 12:32

Witam! Jestem tu nowy i od razu chciałbym was prosić o jakies ciekawe propozycje na temat samochodu do 5 tys. zł.

Na chwilę obecną mam kilka typów:
    - opel calibra
    - opel vectra
    - opel astra
    - mazda 323
    - daewoo lanos
    - daewoo nexia
    - daewoo nubira
    - honda civic
    - mazda mx-6
    - mazda mx-3
    - renault megane
    - fiat brava

Zaznaczam, że auto ma jako tako wyglądać jeszcze. Nie są dla mnie istotne jakies zabójcze osiągi. Taki o samochodzik na 4 osób (może na 5, ale już niekoniecznie), do przewozu kumpli, do pracy i w przeważającej częsci jazdy miejskiej.

Powiedzcie, co uważacie o konkretnych moich propozycjach... Ewentualnie dajcie swoje.

Aha... miło byłoby, gdyby była klimatyzacja i LPG, ale to nie jest wymóg i nie musicie się tym sugerować.
Ostatnio edytowany przez Goyaka, 17 Kwi 2010, 06:47, edytowano w sumie 1 raz
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

16 Kwi 2010, 14:14

Z całej listy wybrał bym Lanosa i Astre,które mają doskonałe silniki 8V pod gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Kwi 2010, 18:05

A co sądzą inni? Fakt, Lanos fajnie wygląda... do 5 tysięcy fajny egzemplarz można trafić? Astra tak średnio niestety wygląda...
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Kwi 2010, 18:27

Co z astra nie tak w wygladzie?? Jak dla mnie jest o wiele ladniejsza niz ten szaro bury plastik w lanosie...
A co do tematu to lanosa napewno latwiej wyrwac w stanie dogodnym do jazdy z silnikiem jeszcze salonowym z malym przebiegiem od dziadka :P niz astre
Za 5 tysi vecrty B nie wyrwiesz chyba ze A ale to raczej juz staruch, w calibre tez bym sie nie pchal jak masz male fundusze bo to auto lubi byc dopieszczane,
o nexii sie nie wypowiem bo nawet bym sie nia nie interesowal, bo wiekszosc egzemplarzy ma rdze i ogolnie gorzej wypada niz lanos,a o mazdzie wypowiedza sie inni bo z mazda nie mam do czynienia
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

16 Kwi 2010, 18:39

Z piątakiem w kapsie to bym patrzał za Fordem Mondeo, w tej klasie i tym przedziale cenowym nie ma sobie równych :wink:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

16 Kwi 2010, 21:24

No za 5tys już jakiegoś Lanosa godnego uwagi znajdziesz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia
    Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...

16 Kwi 2010, 22:05

Barol91 z tymi Lanosami to daj spokój, Daewoo to już legenda :???: W czyim interesie jest dbanie o wizerunek jakości produkowanych części do marek samochodów z upadłego koncernu? Za kilka lat epoka Daewoo całkowicie się skończy :sad: :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

16 Kwi 2010, 22:16

Nie dam spokoju i nie czepiaj sie mojego zdania.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2010, 23:23

astra bedzie najlepszym wyborem, najświeższa mysle ze bedzie wersja 3 drzwiowa :)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

17 Kwi 2010, 06:46

A gdybym próg cenowy podniósł do 6 tys. Co wtedy sądzicie? Miałbym jakieś lepsze opcje?

Ale rzec tu muszę, że opel astra srednio z wyglądem, a taki mondeo już dużo lepiej pod tym względem...

A do tych 5, max. 6 tysięcy da rade wyhaczyć w dobrym stanie Mondeo z 1996-98? Nie ukrywam, że ta stylistyka mi odpowiada
:D
Ostatnio edytowany przez Goyaka, 17 Kwi 2010, 07:10, edytowano w sumie 1 raz
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 06:47

illusion napisał(a):astra bedzie najlepszym wyborem, najświeższa
Niestety nie zgodzę się z tym. Astra debiutowała w 91r. a sugerowane przezemnie Mondeo w 93r. więc Astra nie jest żadnym świeżakiem :wink:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 07:29

Calibra 8v ;) Za 5 tyś da rade już znaleźć coś ciekawego :grin:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

17 Kwi 2010, 08:36

Może byc ciężko o dobre Mondeo mkII do 6tys nawet.A myślałeś moze nad VW Vento??
np taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 11:32

barol91 napisał(a):Może byc ciężko o dobre Mondeo mkII do 6tys nawet.A myślałeś moze nad VW Vento??
np taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nie interesowałem się nim, bo jest okropny z wyglądu. Wiem, że cudeńka za te pieniądze mieć nie będę, ale wygląd się dla mnie jednak liczy.
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 12:08

A no chyba że tak.A co byś powiedział jeszcze np na R19.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika