Autko do 50k - Auris w hybrydzie

16 Sie 2021, 07:30

Cześć,
Będę przez znajomego sprowadzał sobie autko z Niemiec do Polski. Mój budżet to max 50 tys z wszystkim - w tym akcyzja, transport (jakieś 300 euro), ewentualne naprawy i ubezpieczenie.
Moje roczne przebiegi to 15-20 tys. Skłaniam się ku Aurisowi kombi w hybrydzie bo ma dobre opinie, niskie spalanie, automat :)
Z wymagań właśnie mam nadwozie kombi, w miarę niskie spalanie, automat.
Co myślicie o takim zakupie lub macie jakieś alternatywy?
Myślałem też nad leonem/golfem/octavią 1.4 tsi z dsg
depulso
Nowicjusz

16 Sie 2021, 07:34

To jest bardzo dobra opcja jeżeli chodzi o Aurisa Hybrydowego. Musisz jednak mieć na uwadze to że w tym budżecie raczej nie masz co liczyć na samochód pod lifcie czyli kupisz wersję do 2015 roku. Oczywiście można też szukać po FL ale będzie miał duży przebieg lub jakieś uszkodzenia które obniżą jego wartość.
depulso napisał(a):Co myślicie o takim zakupie lub macie jakieś alternatywy?
Samochód ma być w kombi i z automatem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Sie 2021, 07:36

Nie automat tylko bezstopniowa skrzynia. Jeśli twoje przebiegi to głownie miasto lub jakieś podmiejskie tereny, gdzie nie poruszasz się z dużymi prędkościami to auris będzie bardzo dobrym wyborem. W przypadku kiedy sporo jeździsz autostradami to chyba skupiłbym się na aucie z tradycyjnym napędem, raczej nie na konfiguracji tsi+dsg ale to już szeroki temat
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Sie 2021, 07:42

Jeżdżę głównie miastem lub drogami krajowymi - Autostrad unikam, bo nie lubię nimi jeździć.
Tak, wymogiem jest kombi w automacie.
depulso
Nowicjusz

16 Sie 2021, 09:01

depulso napisał(a):Jeżdżę głównie miastem lub drogami krajowymi
No to tu hybryda najlepiej się sprawdzi taka jak Auris.

Nie wiem czy sam będziesz szukał czy znajomy ale musisz wiedzieć że te samochody w dobrym stanie potrafią być droższe za granicą niż u nas nawet kupując od dealera Toyoty.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35