Autko do 6-6,5 tys.

08 Lut 2010, 18:17

Witam
W koncu przyszedl moment na zakup pierwszego autka w zyciu i nie jest to latwa decyzja, no bo ktory wybrac;/ Przegladam allegro i otomoto i prawde mowiac podobaja mi sie tylko meganki coupe . Poszukuje autka na gaz , z przyczyn ekonomicznych . Od pewnego czasu jest na otomoto ten oto model meganki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , tylko ze cos mi tu nie pasuje , samochod z takim wyposazeniem i za taka cene juz tyle na aukcji ??? Moze ktos z forumowiczow ogladal to autko i moze cos wiecej na jego temat powiedziec ??? Innym rozwiazaniem by byl zakup autka na benzyne i przerobienie go na gaz , tylko czy zamkne sie w kwocie 6,5 tys?
A moze sa inne ciekawe modele aut o ktorych ja nic jeszcze nie slyszalem , dodam ze raczej powinny byc to wersje coupe lub hatchback.
dzieki za odpowiedz.
michalek
Michalslupsk
Nowicjusz

Miejscowość: slupsk

08 Lut 2010, 18:45

No ta Megana z linku faktycznie podejrzana,rocznik 98 za jedyne 5700zl,stanowczo za tanio i jeśli mówisz że juz dość długo jest na otomoto to ja bym ją sobie raczej odpuścił bo faktycznie może być coś nie tak z nią.
A moja propozycja to Honda Civic V gen,w tych pieniądzach dostaniesz coś z rocznika 1995 a może i nawet 1996,autko jest idealne dla młodego drivera.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lut 2010, 18:47

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
fajny samochodzik ale jakie było by oc i spalanie :P

[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
całkiem ładne autko

japoński super samochodzik

za ta cene na allegro jest duzo po "tjuningowaych wozóf z gazem" których nie warto patrzeć
np. calibry , Bmw , wszelkiego rodzaju VW. Abyś na coś takiego nie trafil
damian919191
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

08 Lut 2010, 18:54

Wpadłem na to jeszcze,piszesz że autko ma byc na gaz z przyczyn ekonomicznych,to co powiesz na Fiata Seicento??
Małe,ekonomiczne,oszczędne,wsam raz do miasta itp.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

08 Lut 2010, 19:17

Seicento jak i podobne tico i Cinquecento odpadaja ;/ A co powiecie na Alfe romeo 146 , moze byc w gazie i moze byc w dieslu ? Z tego co slyszalem autko naprawde fajne, no ale duzo osob sie na nie skarzy , ze niby wadliwe strasznie;/
michalek
Michalslupsk
Nowicjusz

08 Lut 2010, 19:25

Też tak słyszałem że są wadliwe,chodzi powiedzenie że Alfa częściej stoi jak jeżdzi,ale jak jest naprawde niewiem.

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lut 2010, 00:37

A moze ktos cos o tym autku mi powie, wiem ze juz bylo raz wystawiane na aukcji i teraz znow sie pojawilo. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michalek
Michalslupsk
Nowicjusz

09 Lut 2010, 01:00

pamietaj ze zakup auta to nie wszystko musi Cie byc jeszcze stac na utrzymanie go... czesci do aut francuskich nie sa tanie, a co byś powiedział na fiata bravo? albo punto za 6k wyrwiesz na prawde niezly egzemplarz i czesci nie sa drogie...albo lanos w hatchbacku??
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

09 Lut 2010, 08:54

Ja bym sie zastanowił nad tą Megane co podałem wcześniej,wprawdzie 5drzwiowa ale pisze że auto jest od mechanika Renault i moim zdaniem jest warte zainteresowania.
Dla przypomnienia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lut 2010, 12:18

barol91 napisał(a):Ja bym sie zastanowił nad tą Megane co podałem wcześniej,wprawdzie 5drzwiowa ale pisze że auto jest od mechanika Renault i moim zdaniem jest warte zainteresowania.
Dla przypomnienia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

6900 ? Skąd jesteś z Ukrainy? tam są takie ceny; meganka z 96 jest warta max 5000 zl. w 2008 kupowałem ze znajomym z 97 za 7000. w czasach kryzysu.

Nie daj sie nabrać na te ceny z kosmosu, 6000 to za bardzo zadbana, części są tanie, to kolejny mit o francuzach , drogie to mogą być części do reno 25 który już nie ma. Polecam również za rozejrzeniem sie wśród fiatów, bravo wygląda w miarę i jest odpowiednie dla młodego kierowcy, części wiadomo jak to fiat wiele i tanie.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

09 Lut 2010, 12:44

ja bym zaproponowal ta meganke [link do oferty na Allegro wygasł]
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

09 Lut 2010, 15:07

felipemassa2 napisał(a):ja bym zaproponowal ta meganke [link do oferty na Allegro wygasł]

I to jest normalna cena, bo ile ma kosztowac 14 letni francuz?
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań