Witam jaki polecacie samochód do 6-7 tys ? Najbardziej odpowiadałby mi jakiś coupe>sedan>hatchback. I nie wiem czy ekonomiczniej wyjdzie kupić diesla czy benzyne i założyc LPG. Samochód ma być na 3-4 lata.
Zakładanie gazu do auta którym chcesz jeździć max 3 lata nie ma sensu. Nie zwróci się ta inwestycja. Lepiej kupić z już założonym gazem. Albo jakiegoś trwałego, prostego Diesla starszej generacji.
No taka dobra instalacja LPG sekwencyjna kosztuje jakieś 3-4 tysiące zł więc jak masz zamiar jeździć 3 lata tym autem po 10-13 tysięcy km rocznie to ciężko powiedzieć ale raczej się nie opłaca, bardziej opłaca się kupić auto z już zamontowaną instalacją LPG.
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
[E] Audi 100 C4 2,6 / BMW 525i e34 / Merc 260E w124 / Volvo 850 2,5 Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu E - silnik benzynowy o mocy około 160KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 1992 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi 100 C4 2,6 - 150KM ...
Francuskie 1,5 d super silniki moi dziadkowie mięli AX z tym silnikiem i to super silnik, mało dynamiczny bo tylko 57 KM ale za to ekonomiczny średnio 4 litry ON na 100 km i prawie bezawaryjny
Dlatego właśnie polecam 1.5 D Trwały, starej prostej konstrukcji Diesel. Do małych aut spokojnie wystarcza dynamiki. Same konie mechaniczne niewiele znaczą, większy wpływ ma max. moment obrotowy.
Dołączam sie do słów krikusa a ode mnie poleci Corsa B Isuzu 1.5TD. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] spalanie po mieście na poziomie 6-7l ropy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Nie no krikus nie mówiłem że AX był zły masa to około tony, 57 KM momentu nie pamiętam ale silnik do ekonomicznej jazdy wystarczał Barol te corsy są niezłe i faktycznie dość ekonomiczne.
Jednak wolę benzynę tak stwierdziłem i poszukuję auta jakiegoś z w miarę przyzwoitymi osiągami albo wyglądem Takim optimum jest tutaj Vectra B poliftowa ale może są jakięs inne ciekawe propozycje ? Z silnikiem max 2.0
Zdecydowałem się na Peugeota 406 w Coupe i gazie co wy na to : [link do oferty na Olx wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] [link do oferty na Olx wygasł] który z tych lepszy ?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.