Autko do 6 tyś.

11 Sty 2015, 22:15

Taa.. Po Wrocku na oryginałach zrobisz 20-30 tysięcy max..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Sty 2015, 07:07

Kolega ostatnio robił zawias w B5 i wiesz ile zapłacił? 1300zł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2015, 18:55

1300zł to ni tak średnia cena. Nawet biorąc pod uwagę stan dróg we Wrocławiu, zawieszenie powinno wytrzymać dłużej. Mój ojciec użytkuje Audi A6 C5 od paru dobrych lat, jeździ nim po budowach, często po kiepskich drogach dojazdowych do jakiś zakładów itp, a też drogi w naszym regionie nie należą do rewelacyjnych, a zawieszenie wytrzymuję minimum 100tyś. To audi ma w tym momencie coś koło 450tyś, a ojciec kupił go jak miał koło 160tyś, wiec wytrzymałość tego zawieszenie jest już sprawdzona u nas. Zresztą w A4 B5, które przedtem miałem było podobnie.
Zgadzam się, ze koszty tego zawieszenia są dość duże, ale raz, ze większość osób, które posiadają te auta, nie wymienia już kompletu całego na raz, a dwa, ze większość użytkowników używa zamienników o akceptowalnej cenie i przyzwoitej jakości, więc koszty nie są znowu takie gigantyczne.
Jeszcze jedna kwestia odnośnie tego zawieszenia- jak można powiedzieć, ze ono jest awaryjne? Kiepskie są drogi w Polsce, jeśli już, bo w Niemczech takie zawieszenie bez wymian dobija do 300tyś km, co nie jest wcale kiepskim wynikiem.
Kto nie chcę auta z takim zawieszeniem i tak bardzo boi się kosztów, ten go nie kupi, jednak patrząc po ulicach, jakoś ludzi to nie przeraża. Osobiście znam ludzi, którzy przez ostatnie 10 lat mają już 4 passata B5 i jeszcze teraz Audi A6 C5, więc najwidoczniej koszty zawieszenia ich nie dobiły, skoro dalej się trzymają tych aut.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

12 Sty 2015, 19:17

Witam,

Panowie sprawa trochę sie zmieniła , jestem w stanie dołożyć do interesu 4.000zł , wiec mamy 10.000 ( wiec uderzać można w auto do +/- 9500 - potrzebuje trochę na opłaty :) )

Oczywiście nadal zostaje przy kombi.

Może Mondeo mk3, focus , laguna II , fabia?

Mam możliwość kupna Astry II 02r ( nasza stara flotówka , przejechane około 300tyś , auto ma już swoje lata za sobą , to by było ostatni wybór )
Calidus
Nowicjusz

Auto: ASTRA H

12 Sty 2015, 19:24

Laguna 2 to królowa lawet. Mondeo mk3 nie ten budżet . Foka mk1 okey. Doba tu nie pasuje prędzej Octavia.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Sty 2015, 21:37

Mondeo mk III z początku produkcji by znalazł.
A może Peugeot 307?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...

15 Sty 2015, 18:01

Oglądałem te mondeo niestety ale odpada , nie jestem mechanikiem ani lakiernikiem ale jak dla mnie elementy mają inne odcienie.

Wiec szukam dalej

PS. Peugeot 307 bardzo ładny ale za daleko dla mnie, stawiam na śląsk tylko.
Calidus
Nowicjusz

15 Sty 2015, 19:17

A co z tym Avensisem [link do Otomoto wygasł] za reszte kasy wrzucisz sekwencje i można śmigać.
Barol
Awatar użytkownika

15 Sty 2015, 21:08

Barol dziękuje za propozycje ale niestety nie widzi mi się ten Avensis.

A może coś z tych :
Calidus
Nowicjusz

15 Sty 2015, 21:16

1.Drzwi kierowcy w innym odcieniu,z prawej strony wydaje mi się jakby przedni błotnik też byl w innym odcieniu do tego troche niska cena.
2.Temat tego auta jest poruszony w tym temacie - autko-z-klima-i-sekwencja-do-4000zl-okolice-katowic-vt81401-15.htm
3.Mondeo mk III za 6500zł? Prosze Cię :roll:
4.Jak wyżej.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sty 2015, 00:49

Ok Mondeo Mk3 odpada.

Co z tym pierwszym mondeo odpuścić?

Szukam dalej.

Calidus
Nowicjusz

16 Sty 2015, 09:03

Focus do 6k to też nic dobrego nie będzie..

zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - poproś o więcej zdjęć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Sty 2015, 16:31

To pierwsze Mk2 nie będzie bez wkładu finansowego na pewno i przebieg to śmiech na sali..
Drugie Mk2 ma do zrobienia progi, jakieś tam pierdoły, ogólnie wyjdzie powyżej 5k ale warto bo auto lepsze niż Passat B5 który kosztuje duuużo więcej. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sty 2015, 16:48

pkc napisał(a):Ofert sprzedaży Passatów jest bardzo dużo i gwarantuje Ci, ze można kupić dobry egzemplarz, nie płacąc zaporowych pieniędzy.

Można. Z laserem w oku i znając model na wylot.

pkc napisał(a):Druga kwestia, awaryjne Diesle? Pierwsze słyszę, aby 1.9 był awaryjny. Co jedynie zajeżdżony egzemplarz może być awaryjny, ale silnik w dobrym stanie, nie sprawa problemów. Wiem to z własnego doświadczenia z tymi autami.

Chłopie, obudź się. Ile znasz przypadków "niezajeżdżonych" dieseli, w szczególności TDI? 15-letni Passat musi być zajeżdżony - w mniejszym bądź większym stopniu.

pkc napisał(a):Kolejna sprawa- awaryjne zawieszenie. To też nie prawda, co jedynie można stwierdzić, ze nie najlepiej znosi Polskie dziury.

Czyli wielowahacz nie jest awaryjny, ale jest awaryjny, bo Polska. A autor tematu o ile mi wiadomo mieszka w Polsce, czyli co, wybieramy wariant B, awaryjne zawieszenie.

pkc napisał(a):Ciekawy jestem, ile miałeś passatów, bądź innych aut z grupy VAG, ze takie wnioski wysunęłaś?

Toledo, Golf, ale to benzyniaki. Jeden diesel ale ze stajni (chlew raczej) Opla + pech chciał, że sąsiad po lewo i po prawo mają Passaty (łącznie trzy B5 + jedna B6) w TDI i wiem, że te auta to już nie te same diesele co kiedyś, może oprócz wariantu 90-konnego, ale żaden z nich tego nie posiada.

Bądźmy realistami. Passat do 6 tys. zł, niezajeżdżony, w dieselu? Może jeszcze z oryginalnym w 100% lakierem, przebiegiem 220 tys. km od Niemca (rocznik 1959, potwierdzone w briefie), z autentyczną książeczką serwisową?
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

16 Sty 2015, 18:03

Dlatego koledzy zdaje się na was a nie na tekst " KUPUJ PASSATA JA ZA 5TYS WIDZIAŁEM NAWET"

Barol napisał(a):Focus do 6k to też nic dobrego nie będzie..

zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - poproś o więcej zdjęć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czekam na zdjecia Cordoby , Meganka mi sie spodobała podjadę po weekendzie zobaczyć .

Jeszcze takie mondeo dzisiaj wpadło :

Calidus
Nowicjusz