Autko do 6 tyś.

16 Sty 2015, 18:13

Też będzie coś do roboty, muszę ogarnąc ceny Mondeo po nowym roku ale pewnie wiele się nie zmieniło Szukaj w granicy 5000zł. Zresztą Mondeo i gaz to zły pomysł. Wrzucałem tu ostatnio ładne Mk2 1.8 TD ale tez było coś z tyłem robione.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (ten)
Tu masz krajówkę z fajnym silnikiem, warto dołozyc.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (do tego kiedyś mógłbys spokojnie gaz wrzucić)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (ale ten słaby silnik :/ )
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sty 2015, 23:30

Killaz napisał(a):
pkc napisał(a):Ofert sprzedaży Passatów jest bardzo dużo i gwarantuje Ci, ze można kupić dobry egzemplarz, nie płacąc zaporowych pieniędzy.

Można. Z laserem w oku i znając model na wylot.

pkc napisał(a):Druga kwestia, awaryjne Diesle? Pierwsze słyszę, aby 1.9 był awaryjny. Co jedynie zajeżdżony egzemplarz może być awaryjny, ale silnik w dobrym stanie, nie sprawa problemów. Wiem to z własnego doświadczenia z tymi autami.

Chłopie, obudź się. Ile znasz przypadków "niezajeżdżonych" dieseli, w szczególności TDI? 15-letni Passat musi być zajeżdżony - w mniejszym bądź większym stopniu.

pkc napisał(a):Kolejna sprawa- awaryjne zawieszenie. To też nie prawda, co jedynie można stwierdzić, ze nie najlepiej znosi Polskie dziury.

Czyli wielowahacz nie jest awaryjny, ale jest awaryjny, bo Polska. A autor tematu o ile mi wiadomo mieszka w Polsce, czyli co, wybieramy wariant B, awaryjne zawieszenie.

pkc napisał(a):Ciekawy jestem, ile miałeś passatów, bądź innych aut z grupy VAG, ze takie wnioski wysunęłaś?

Toledo, Golf, ale to benzyniaki. Jeden diesel ale ze stajni (chlew raczej) Opla + pech chciał, że sąsiad po lewo i po prawo mają Passaty (łącznie trzy B5 + jedna B6) w TDI i wiem, że te auta to już nie te same diesele co kiedyś, może oprócz wariantu 90-konnego, ale żaden z nich tego nie posiada.

Bądźmy realistami. Passat do 6 tys. zł, niezajeżdżony, w dieselu? Może jeszcze z oryginalnym w 100% lakierem, przebiegiem 220 tys. km od Niemca (rocznik 1959, potwierdzone w briefie), z autentyczną książeczką serwisową?

Da się jeszcze kupić B5, "bez lasera w oku", jak to określiłeś.Nie wszystkie B5 wystawione na sprzedaż to padliny, trzeba po prostu przeglądać ogłoszenia i wypaczać w miarę pewne ogłoszenia. Gwarantuję Ci, ze da się.
Dla Ciebie zajeżdżony, oznacza z dużym przebiegiem, a dla mnie przebieg nie jest wyznacznikiem stanu auta. Wszystko zależy od tego jak ktoś dbał o samochód, czy wymiany były przeprowadzone na czas i czy w ogóle były wykonywane i w ogóle jak ktoś obchodził się z autem. Nie wszyscy użytkownicy TDików, to *tyrani*, którzy nie dbają o samochód i myślą, że w tych silnikach nic nie trzeba robić. Ojciec ma wersje 110km i ma nalatane koło 450tyś.km i nic się w z tym silnikiem nie dzieje.
Ojciec ma A6 C5 i zawieszenie wymienia nie częściej jak co 100tyś, wszystko zależy od tego jakich części się używa, jak wymiana jest przeprowadzona i jak się jeździ. Jak ktoś montuje komplet wahaczy za 400 złotych, to się nie ma co dziwić, ze jest to awaryjne zawieszenie.
Nie twierdze, ze B5 to najlepszy samochód i lepszych nie ma, ale bez przesady, jeśli kupi się zadbany i rozsądnie serwisowany samochód, będzie jeszcze długo bezproblemowo służył. No i masz rację, do 6k to mało realne, ze taki się kupi :)

Ford Mondeo mk2 fajna opcja, ale jeśli już to lepiej skupić się na benzynowych wersjach. Za rozsądne pieniądze można kupić fajny, dobrze wyposażony egzemplarz i jeśli nie jest zjedzony przez rdze, to posłuży jeszcze trochę.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

17 Sty 2015, 09:08

Z tym że benzyna swoje spali przy tej masie, diesel jest ekonomiczny, oczywiście na trasie bo w mieście jak się nie nagrzeje to dyche weźmie jak każdy.
Koniu
Forumowicz VIP

17 Sty 2015, 09:21

Koniu to Mondeo [link do Otomoto wygasł] ogladał Marian50P i stwierdził że szkoda zachodu.

To bordowe z Bielska ładne,ja bym obejrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2015, 09:23

Barol napisał(a):Koniu to Mondeo [link do Otomoto wygasł] ... 52272.html ogladał Marian50P i stwierdził że szkoda zachodu.
Dzięki za info, gdzieś mi chyba umknęło :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

17 Sty 2015, 10:07

[link do oferty na Olx wygasł]
takie ode mnie :wink:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony mają moc – ratują życie, tylko daj im szansę
    Dawno, dawno temu wszyscy jeździli na jednych oponach i marzyli o Fiacie 125p. Rzeczywiście, historycznie opony na cały rok towarzyszyły motoryzacji przez wiele dziesięcioleci. Z czasem jednak, zwłaszcza od lat 80’, ...

17 Sty 2015, 10:54

Koniu napisał(a):
Barol napisał(a):Koniu to Mondeo [link do Otomoto wygasł] ... 52272.html ogladał Marian50P i stwierdził że szkoda zachodu.
Dzięki za info, gdzieś mi chyba umknęło :mrgreen:

Sam oglądałem odpuściłem.

Co do Bordowego mondeo podobno tylko problemy z centralnym tj . Trzeba by było przy centralnym zamku porobić bo otwiera i zamyka tylko drzwi kierowcy
Calidus
Nowicjusz

Auto: ASTRA H

17 Sty 2015, 11:01

Calidus napisał(a):Co do Bordowego mondeo podobno tylko problemy z centralnym tj . Trzeba by było przy centralnym zamku porobić bo otwiera i zamyka tylko drzwi kierowcy
Zapytaj o gaz ( ja bym nie kupił Mondeo z gazem bo to proszenie się o kłopoty), z tyłem chyba coś było Poza tym może coś z rdzą do poprawek, jesli drzwi to sam ogarniesz, nadkola i progi to już blacharz. Zobacz na zderzaki, jeśli coś jest nie tak to nie kupuj podróbek bo są beznadziejne.
Centralny nie wiem ile będzie kosztował ale kolega robił kiedyś w Focusie to go wyszło 400zł. Być może wina pilota i wystarczy wymienić przycisk (20zł).
Do cen dolicz zabezpieczenie antykorozyjne 300zł które musisz zrobić po kupnie, w Mondeo to podstawowa rzecz jak wymiana rozrządu w każdym aucie :ok:
jak mas blisko to obejrzyj ale cudów pewnie nie będzie. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP